Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja corka uwielbia ciasto z barbara

Polecane posty

Gość gość

czyli rabarbar.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
podaj przepis skoro takie dobre

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
na maslance robione.z kruszonka. 3 jajka 3/ 4 szklanki cukru 2,5 szklanki maki 3 lyzeczki proszlu do pieczenia 1szklanka maslanki 0,5 szklanki oleju ok.400g rabarbaru( wczesniej obrac, pokroic na male kawalki i posypac cukre ok.4 lyzki) i jak pusci sok odsaczyc. jajka z cukrem zmiksowac.potem dodac maslanke i olej.na koniec maka i proszek. wylewamy to na balche wylaozona papierem di pieczenia. na to rabarbar. a na wierzch robimy kruszonke. skaldniki nakruszonke. maka 100g, ok.75 g masla lub margaryny. 0,5 szklanki cukru. i wyrabiamy.kruszonke. i ta kruszonke na rabarbar. i do piekarnika. zrobilam duza blache 26/36. i niskie wyszlo. ale odrazu pol blachy ciasta poszlo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dzięki, na pewno wypróbuję.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×