Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odważna ryzykantkaa

Zostac w starej fimie czy pójsc do nowej

Polecane posty

Gość odważna ryzykantkaa

Pracuje 4 lata w jednej firmie. Praca fajna chociaż zaczyna dobijac mnie fakt iż nie mogę liczyc na żadną podwyżkę ani nawet na awans. Ostatnio dostałam propozycję pracy w firmie, gdzie będę mogła się rozwijać, oraz doskonalić umiejętności z językiem obcym. Pensja na początek taka sama jak w starej ale jest szansa na rozwój. I teraz nie wiem co zrobić. W starej pracy wszystkich znam, lubie, ale do niczego mnie ta praca nie zaprowadzi. Natomiast tu jest na to szansa. Wybralibyście nową?

Gość gość
Tak. Tylko czy jesteś pewna ze cie nie w*******la za miesiąc?

Gość odważna ryzykantka
Jak już to za 3 miesiące bo umowa na okres próbny wiadomo, no nie wiem sama.

Gość gość
Idź do nowej i nie kieruj się tutaj sentymentami i tak dalej, w pracy sentymentów NIE MA. Ja bym zrezygnował dlatego że sam na własnej skórze się przekonałem o tym nie dawno. Pracowałem w firmie od roku gdzie zarabiałem 1500zł/rękę, znajomi w firmie super z każdym świetnie się dogadywałem, szefowa fajna babka. Miałem okazję iść do pracy lepszej gdzie siedziałbym sobie za biurkiem za tą samą kasę czasem więcej i rozwijał bym się a ja wybrałem starą pracę. Po dwóch tygodniach skończyła mi się umowa a szefowa nie mogła mi jej przedłużyć bo robili redukcję etatów i ludzi z najkrótszym stażem musiała zwolnić bo taki miała odgórny rozkaz ;/ Teraz szukam pracy jak głupi i nie wiem co znajdę.

Gość gość
Tak wybrac nowa

Gość odważna ryzykantka
Dziękuje wam za rady. W zasadzie to czuje że to dobry krok, trzymają mnie właśnie tylko te sentymenty ;) ale właśnie potwierdza się że czasem nie warto. gość 21:23:13 - dziękuje masz rację. A co do szukania pracy nie poddawaj się, sporo wiem o rekrutacji ;) także naprawdę teraz jest dobry okres i pracodawcy szukają, trzeba się tylko umiec dobrze zaprezentować :)