Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy robimy to za często

Polecane posty

Gość gość

Staramy sie już 5 cykl. Jesteśmy zdrowi, ja mam 27 lat a mąż 30. W ostatnim cyklu który miał 30 dni kochaliśmy się 29 razy. Znowu sie nie udało. Myślicie, że jednak robimy to za często?

Gość gość
Hehe:-) ja w 5 dopiero zaszlam 23 l, oboje zdrowi,kochaj :-)

Gość gość
Może jak przestaniecie się starać to wyjdzie

Gość gość
Niezły wynik. Ja mam 30 lat, staralismy się trzeci cykl, był seks 4 razy przed owulacją, potem dzień po owulacji i jeszcze raz kilka dni później i dzisiaj test pokazał 2 kreski. W poniedziałek ide na test z kriw - jestem taka szczęśliwa. Tobie tez sie uda, niektóre dziewczyny starają się wiele lat.

Gość gość
Odpusc troche no zajezdzisz biednego chlopa:-) najlepiej podczas staran podobno kochac sie co dwa dni. Wtedy nasienie ma szanse sie naprodukowac, a tak mimo ze ma wytryski moze byc juz bez nasienia. I nie liczy sie ilosc a jakos, tak jest ze wszystkim:-)

Gość gość
tak, najlepiej co 2 dni. wtedy nasienie jest bardziej wartosciowe, ze tak powiem

Gość gość
a jeszcze mi lekarz powiedzial ze przed owulacja w dni nieplodne w ogole sie wstrzymac zeby nasiebie bylo silne. jak on codziennie sie z toba kocha to mimo,ze ma sperme to jednak plemniki nie sa takie zywotne jak byc powinny

Gość gość
Tu autorka. No mój mąz bardzo chętny jest nie musze go zajeżdżac... To prawda z ta słabszą spermą? Jestem zmartwiona :(

Gość gość
no poprostu nie kochajcie sie codziennie i bedzie ok. Plemniki potrzebuja 72 h zeby zostaly wyprodukowane w jadrach wiec jak co 2 dni sie bedziedize kochac to bedzie wszyskto ok

Gość gość
Ani nie codziennie ani nie co dwa dni ani wogole z myślą o dziecku. Kochajcie się gdy macie na to ochote . jeśli w jeden dzień chcecie 3 razy to tak robocie a jeśli nie macie 4 dni ochoty to odpusc a szybciej znajdziesz z taskim nastawieniem. Otóż ja pierwszy cykl sex codziennie i dupa, drugi cykl co dwa dni i dupa, trzeci cykl wyliczylam dni płodne ( dodaj ze mam 28 dni cyklu wiec dni płodne lidze na oko bo czasem jest dwa dni poślizgu, a owulacji nie czuje) wyszło mi ze w te dni maz będzie półtora tyg w delegacji wiec odpuscilam totalnie przed wyjazdem był sex później gdy wrócił. W ciągu tego cyklu tylko dwa razxy się kochalismy w dniu okresu zonk bo niue mam poczekalam tydz okres nie nadszedł, dziś leży kolo mnie 5 miesięczny szkrab:-) psychika wiele robi, boi widocznie jakość spermy jest mega ważna z moich wyliczeń owulację miaslam trzy dni po wyjeździe Meza a jednak się udało:-)

Gość gość
My staraliśmy się już prawie 3.5 roku, byliśmy tym bardzo zmęczeni. W cyklu kiedy zaszłam (a mam 31 lat) kochaliśmy sie tylko 3 razy! Ostatni raz na dwa dni przed owulacją i wystarczyło :)

Gość gość
U nas podobnie jak wyżej, z tą różnica że staraliśmy sie 16 cykli - i w tym cyklu co zaszłam seks tylko trzy razy :D W dodatku ostatni raz 3 dni przed owulacja, raz rano i raz wieczorem. od tamtej pory nic i test pokazła 2 kreski; mam nadzieje że się udało na serio i w poniedziałek ide na bete.

Gość gość
1 raz forma zalana i odrazu ciaza.

Gość gość
Mam 19 lat, my staralismy się 27 razy w cyklu ale moje sa długie. Zrobiłam test w 40 dni cyklu bo tak długo jeszcze nie miałam miesiączki no i wyszedł pozytywny. Nie moge uwierzyc bo to dopiero mój pierwszy cykl :D

Gość gość
To ja was przebiję - 40 lat, pierwszy cykl, seks dwa razy, poztywny test :) To moje drugie dziecko i bardzo się ciesze, bo nastawiłam się na długie starania a tu przyjemna niespodzianka.

Gość gość
Skąd pewnośc że jesteście zdrowi? Robiliście badania?

Gość gość
Zdecydowanie za często. Nasienie nie ma możliwości osiągnąć jak najlepszej jakości. W ogóle to polecam zapoznać się z NPR, wyznaczyć dni płodne i wtedy się starać. Zaraz ktoś zacznie bredzić, że zabobon, ale jakoś przez 10 lat stosowałam w celu "nie zajścia", a jak mi się zachciało dziecka to poszło za pierwszym podejściem :D

Gość gość
Tu autorka. Miło sę czyta o waszych sukcesach. Tylko że ja korzystam z wyznaczania owulacji, ale nie uważam że trzeba się z seksem ograniczać tylko do starania własnie. My lubimy seks i chcemy dziecko więc jedno z drugim się nie kłóci. Zajść w pierwszym cyklu jest trudno!

Gość gość
no robicie za czesto - jak on ma te plemiki naprodukować? mi gin mówiła max co drugi dzień

Gość gość
tak za czesto, w dni plodne radze co 2 dni zeby plemniki sie naprodukowaly