Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniq123

bliźniakowe szaleństwo

Polecane posty

Gość moniq123

Hej !!! Czy znajdą się tu mamy bliźniaków? Jestem mamą 2 chłopców w wieku 22 miesięcy , mimo iż chłopcy dopiero skończą 2 lata , są strasznymi rozrabiakami , ciężko ich okiełznać . Jakie Wy macie sposoby na takich małych łobuzów? Czy macie dużo pomocy ze strony rodziny ?

Gość tymati
Hej- moi chłopcy mają 18 m-cy:) Myślałam, że z czasem to będzie lepiej:) Pomoc mam jedynie w dni, kiedy jestem w pracy- 2 razy w tyg- mam niańkę. Kiedy byłam na macierzyńskim byłam z nimi sama, mąż wraca wieczorami, więc wiadomo, jak dzień wyglądał:)

Hej,jestem tez mama blizniakow i tez chlopcow.skonczyli wlasnie 18mies. Jestesmy juz zmeczeni,bo od samego poczatku sami,mamy jeszcze dwoch starszych synkow.maz pracuje praktycznie caly dzien.niestety blizniaki budza sie w nocy.,. Ale juz sa coraz starsi i coraz wiecej odpoczywam po tej gonitwie.

Gość tymati
konwalia- czy Twoi chłopcy są z października jak moi?:) Mówią już coś?

Gość gość
Te bliźniaki macie naturalne czy z in vitro?

Gość tymati
Moi 16 październik- blisko:) Właśnie trochę się martwię, bo poza mama (tata ewentualnie, ale rzadko) i to w takich krytycznych sytuacjach jak wymuszanie nie mówią nic- jedynie po swojemu. Narazie obserwuję, nie popadam w paranoję, być może to kwestia tego swoistego "języka bliźniaczego". Z tym, że ja gaduła jestem niesamowita i nawijam do nich non-stop, sama mówiłam już sporo mając rok i spodziewałam się szczerze mówiąc, że oni też zaczną szybko a tu NIC.....

Gość tymati
Małopolska. Babci nie mamy na miejscu. W naszym mieście jesteśmy sami. Chociaż też specjalnie jakoś ta pomoc na co dzień nie jest potrzebna (dzięki Bogu)- wszystko do ogarnięcia, chociaż nie powiem- niejeden pewnie siwy włos przybył :D U mnie bliźniaki to obciążenie genetyczne, że tak to ujmę (w rodzinie 5 par bliźniąt)

Gość tymati
To dużo więcej mówią niż moi, chociaż rozumieją wszystko, to fakt. Poród cc ze wskazaniem- 36 tc- ważyli 2400 i 2460. A Twoi?

Gość tymati
Dwujajowi (chudy blondyn i czarny pulpecik:)- to sobie wyobraź- zero podobieństwa:) A Twoje chłopaki? Fajnie, że posyłasz do przedszkola. Ja planuję wrzesień 2015, narazie jest niania, zobaczymy, jak się ułoży...

Gość gość
dziewczyny, słowa uznania :) dzisiaj widziałam dziadków pchających wózek z trojaczkami! Na pewno były 2 dziewczynki, trzecie nie wiem :D Wózek był dugi, jedna za drugą siedziały, super widok :D

Bedzie dobrze ponoc chlopcy mowia pozniej w sumie mam ich czterech to.ci na trn temat wiem. Ja porod naturalny.dobrze sie czulam poszedl szybko nawet ale rodzilam w uk bo tu tez mieszkamy . Moi wazyli 3.150 ,3065 ten mniejszy ma alergie bialkowa. Jejku duzo mam roboty... Ale psoca niemilosiernie.teraz wszystko biora mieszaja balagan nam czasem straszny a ogarnac caly dom to wieczirem kregodlupa nie czuje. Dopiero zasnal drugi ja lece bo kolacje starszym i kaoiek npozdrawim trmat zapisalam w ulubiionych takze mam nadzieje ze jeszcze sobie pogadamy:)

Gość tymati
Matko! Trojaczki to już abstrakcja dla mnie:)

Gość tymati
konwalia- zaglądnij czasem:) Ja wiem- masz dwa razy więcej roboty- podziwiam:) A ile mają starsi lat? Oj, mam nadzieję, że za jakiś czas ta nasza harówa będzie tylko wspomnieniem:)

O rany trojaczki nie straszcie ;) Moje dwujajowi ale blondyny biale wlosy jeden ma a drugi jssne tez.ale maz i ja mamy blond wlosy i nieb oczy..

Oj starszy ti juz nastolatek ma 12 mlodszy 9. ale bardzo pomagaha my sie cieszymy bo wszyscy bardzi sie kochaja.wpadne tu jutro bo. Napraede juz nie mam czasu i zle mi sie pisze z telephonu pa pa