Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego na studiach w Polsce jest tyle bydła?

Polecane posty

Gość gość

Czemu większość studentów myśli głównie o imprezach i piciu? Wszędzie ten kult alkoholu, dorabianie do tego ideologii, a najgorsze jest to, że to często ludzie z dobrych domów. Nie mówię oczywiście, że wszyscy się tak zachowują, ale na wielu kierunkach rzeczywistość tak właśnie wygląda.

Gość gość
to na państwowych chyba tak jest - przyjeżdżają biedne dzieciaki z prowincji i zażywają miastowego życia i wolności :D ja jestem na prywatnej i tutaj tak nie ma, żadnej patologii, ludzie z dobrych domów ( ale nie na zaocznych)

Gość gość
claude speed - niech piją, ale dziwi mnie, że ludzie którzy teoretycznie powinni mieć coś w głowach myślą tylko o tym

Gość gość
Lepiej żeby się wyszaleli teraz, a nie kiedy już pozakładają rodziny.

"to na państwowych chyba tak jest - przyjeżdżają biedne dzieciaki z prowincji i zażywają miastowego życia i wolności smiech.gif ja jestem na prywatnej i tutaj tak nie ma, żadnej patologii, ludzie z dobrych domów ( ale nie na zaocznych)" xxx BUAHAHA, chyba ludzie, którzy nie dostali się na państwowe uczelnie. na dobrych uniwerkach/kierunkach raczej jest konkretne towarzystwo

claude speed - niech piją, ale dziwi mnie, że ludzie którzy teoretycznie powinni mieć coś w głowach myślą tylko o tym x ALE po co? są młodzi, niech korzystają, tak wszędzie jest, ale oczywiście wymaga się od nich nie wiadomo czego, TO NORMALNI LUDZIE KTÓRZY TEŻ CHCĄ MIEĆ RADOŚĆ Z ŻYCIA

Gość gość
przecież to jakieś c**y w większości co to im mamusia kazała wracać do domu o 22 i teraz wielcy królowie życia bo uciekli od rodziców xD BEKA

Gość gość
Dekalogowata to KUR/WA

Gość gość
na państwowe to teraz każdy może się dostać, na prywatne dzienne tylko nieliczni mogą sobie pozwolić

buehueheu, chyba kpisz? ci nieliczni, którzy są takimi imbecylami, że nie dostali się na państwowe? na publicznych uczelniach progi są niskie (na większość kierunków), na prywatnych NIE ISTNIEJĄ

Gość gość
prawda teraz studenty chleja wszystko naraz wode piwo wina

Gość stuppido
Na państwowe studia przyjmują wszystkich bo profesorki muszą mieć zarobek. A co dają w zamian?! Badziewny kierunek i nic nie warty zawód. Naprodukowało się wykładowców i wszyscy chcą wykładać i to na państwowych. Nikt tu ich nie rozlicza z niespóźniania się, wkład w nauczanie studentów, z kultury osobistej i braku wrogości do studenta - więc kadra państwowych uczelni aż kipi z przerostu własnych ambicji. Aż mnie wykręca. Siedlisko nierobów. Ale zmieni się to z dniem gdy buchnie w nich jak tłuczkiem do mięsa - przegłosowane w Sejmie - studia tylko płatne. Może też być tak, że te darmowe 5 lat studiów, które obecnie każdy Polak ma zagwarantowane - te właśnie 5 lat studiów będzie można studiować na wybranym także prywatnej uczelni. A wtedy jak tym tłuczkiem po tych głupich, próżniaczych profesorskich łbach - buch, buch, buch. Uczelnie prywatne dają dobre zawody. Najpierw ludzie idą na państwowe darmowe, kończą je, bo dobrze jest się pochwalić że ma się za sobą państwowy uniwersytet. Potem idziemy na prywatny, wydajemy pieniądze na trzy lata studiów żeby mieć konkretny zawód. A tamtego państwowe potem wstyd wspomniać z ich tymi niechcianymi zawodami.

tak se wmawiaj, zakompleksieńcu z prywatnej szkółki gotowania na parze prawo na łazarskim najlepsze w kraju, a medycyna z wyższej szkole... no własnie czego? a no tak, medycyny nie można studiować prywatnie.

Gość gość
Gdyby matura była trudniejsza to takie głąby nie miałyby szans na studiowanie.

Gość gość
teraz na uczelniach ( mówię o dziennych) można ludzi w dresach nawet widywać patologia. Jak można nosić dres na uczelnie???? !!! U nas na roku na szczęscie tylko jedna mamy taka klientke co w dresach lazi, ma już 3 warunki mam nadzieje,że ją niedługo wywalą.

Gość gość
powinny byc platne jak za granica, co wy dziolchy z pipidowek myslicie,ze Oxford jest za free? wiecie ile kosztuje czesne na Harvardzie? i co dalej was podnieca studiowanie na kumoterskich panstowkach

Gość gość
ja bylam na UW i przenioslam sie na prywatne, nie z powodu poziomu a raczej zachowan "profesorow" taa tytul doktora mialo tam z 2 prowadzacych reszta magistry :O na prywantej magistra ciezko znalezc, sami dr , kilku dr hab. jesli liczyy sie dla Ciebie poziom nauki i kultury wybierasz prywatna, jesli liczy sie opinia znajomych - wybierz panstwowa, chociaz akurat nie wiem w jakich srodowiskach panstwowe sa jeszcze uwazane za prestiz.

11.05.14 w środowiskach, w których nie ma życiowych nieudaczników, którzy się na państwowe nie dostali. wiesz, co mówią profesorzy państwowych, którzy wykładają na prywatnych? "państwowej pracuję, na prywatnej zarabiam". na prywatnej uczą się debile, którym ciężko ogarnąc 30 str. z jednego przedmiotu

Gość gość
haha debile :D tak sobie tlumacz :D widocznie nie masz nic lepszego do roboty od wkuwania na blache

Gość gość
Wiadomo nie od dzis, ze w Polsce prywatne uczelnie sa dla najwiekszych imbecyli, rozpieszczonych dzieciaczkow bogatych rodzicow. A wyklada sie tam i zalicza tylko dla picu. Zasada w prywatnych uczelniach jest prosta - placisz - masz papierek.

Gość gość
dopoki nie poszlam na prywatna mialam taki ciasny horyzont jak wy :) ludzie z prywatnej sa dla mnie jak rodzina, wspieramy sie. Na panstwowej? wyscig szczurow, intrygi, szczucie, frustracje profesorow ( w prywatnej nie moga wylewac szamba na studentow, gdzies trzeba odreagowac)

Gość gość
Zasada jest taka : na państwowych student jest dla profesora, a na prywatnych profesor dla studenta

Gość gość
Tak sobie tlumacz. Prywatne uczelnie sa dla najwiekszych głabow, ktorzy mysla, ze za kase mozna miec wszystko. Powierzchowne ludki...

"haha debile smiech.gif tak sobie tlumacz smiech.gif widocznie nie masz nic lepszego do roboty od wkuwania na blache" xxx za to was nie czeka w życiu nic lepszego niż siedzenia do końca życia na garnuszku rodziców, nieudacznicy

Gość gość
przejdz sie pod ALK albo SWPS, zobacz jakie auta stoja na parkingu i wtedy tocz piane, aaa i policz ile aut stoi pod UW czy Politechnika, a sory studenci maja tylko autobus :(