Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem studentką i chyba mam inaczej poukładane w głowie

Polecane posty

Gość gość

Cześć, mam na imię Marta i mam 20 lat. Jestem studentką i ostatnio zauważyłam, że bardzo odstaję od reszty... bardzo mnie to martwi. Niby mam koleżanki, trzymamy sie razem, jestem otwarta, lubię nowe doświadczenia i lubię poznawać nowych ludzi. Czasem nawet sama się sobie dziwię jak pomyślę, że z łatwością wyjechałabym na drugi koniec świata, że tak mnie ciągnie w nieznane. Ale no właśnie jest pewne "ale''... Otóż ja jestem osobą bardzo spokojną, chyba w przeciągu roku tylko raz pojawiłam się w klubie i to tylko na chwilkę. Nie piję alkoholu, nie znoszę dymu papierosowego, nie mówiąc o samym paleniu. Nie przeklinam, wolę teatr od kina. Dużo się ucze i tak naprawdę ciągle mam bardzo duże braki w wiedzy, ciągle chciałabym się rozwijać. Jeśli już mam pójść się bawić (a bardzo lubię tańczyć i się śmiać) to wolę czekać na imprezy bardziej ''zorganizowane'' niż wejście do klubu w którym wszyscy są pijani. Chyba przez takie podejście mam ogromny kłopot z płcią przeciwną. To znaczy mężczyźni w ogóle nie zwracają na mnie uwagi. Do tej pory myślałam że nie jestem jakąś "potworzycą'' i nudziarą ale zaczynam już widzieć siebie w najgorszym świetle. Bardzo marzę o jakimś uczuciu, o ciepłym i statecznym chłopaku. Ale w dzisiejszym świecie widzę na swojej drodze samych playboyów, którzy myślą tylko o jednym, a ja musiałabym być z kimś już długo aby nabrać zaufania, zakochać się będąc pewnym że to ten jedym i dopiero potem myśleć o wspólnych intymnych chwilach. Czy w dzisiejszym świecie jestem osobą przegraną?

Gość Sprzedany przez pasierba
ghyyy ghyyy tak Marto, jesteś osobą przegraną

Gość gość
uuuuuuuuuuuuuufff, ale wytrysk! spoglądam na instytut rosyjski

z tobą wszystko w porządku, ale ta młodzież dzisiaj jest ogólnie popaprana. znajdź sobie trochę starsze towarzystwo, takie 30+, to są przeważnie ludzie dużo bardziej ogarnięci od twoich kolegów ze studiów.

Gość andkaa
Pewnie byś chciała chłopaka, który będzie nadążał intelektualnie, a to jeszcze większy kłopot. Może warto inaczej spojrzeć na te kluby, a nie odbierać ich tylko jako skupiska pijaków? :) albo zobaczyć co inni widzą w chlaniu.

Gość gość
a moze sa jakies kluby, gdzie ludzie sie kulturalnie bawia. u mnie w miescie sa takie podworkowe dyskoteki dla meneli i takie gdzie normalne towarzystwo sie bawi.

Gość taki tam nick
Z opisu wydajesz się być idealną dziewczyną.

Gość gość
dzięki chociaż do ideału to bardzo dużo mi jeszcze brakuje :) O mnie ciężko też powiedzieć że jestem intelektualistką :D ja po prostu lubię się uczyć ale wiedza bardzo szybko ulatuje mi z głowy i ja siebie uważam za osobę o skromnych podkładach wiedzy. A co do prób to marne szanse. Bywałam w takich miejscach ale ja nie mam zamiaru się zmieniać i robić coś wbrew sobie. Dlatego jest mi ciężko bo widzę jak dużo się różnię od innych. Wiem że to m.in. kwestia wychowania.

Gość taki tam nick
Jeszcze znajdziesz kogoś odpowiedniego, bez obaw. Kwestia czasu, aż ktoś cię dostrzeże :)

Gość Facet goscinie
Marto, nie jesteś przegrana. Ale po drodze czeka cię wiele rozczarowań. Także przygotuj sie na porażki i cieżko sie życiem:D

Gość gość
przegrasz życie z powodu tego jaka jesteś, tzn o zawyżonej samoocenie, arogancka, zarozumiała + zapewne brzydka to wystarczy, abys byla przekreślona u wszystkich napotkanych ludzi

Gość gość
nie jestem arogancka ani zarozumiała. Na pewno też nie mam zawyżonej samooceny, wręcz odwrotnie... Chciałam tylko dokładnie opisać sytuację, więc napisałam prawdę. Jeśli ktoś odebrał to w sposób, że hmm.. się ''wywyższam'' to prostuję: tak nie jest i nigdy nie było.

Gość gość
Pewnie gardzisz spokojnymi mężczyznami bez nałogów którzy mają +30 i też szukają spokojnej dziewczyny, pewnie tu tkwi problem. Bo wśród rówieśników nikogo nie znajdziesz - faceci w pewnym (młodym) wieku do niczego się nie nadają. Przemyśl to!

Gość gość
Nikim nie gardzę. Owszem miałam kilku adoratorów ale no cóż.. jeden ma czasem niewybredne teksty odnośnie kobiet, drugi niby bardzo chciał ze mną być ale tak naprawdę miałam być poduszką do wylewania łez po byłej, nawet go pokochałam ale on mnie potraktował jak ostatnią szmatę. Powiedział, bardzo wiele niemiłych słów na pożegnanie i odszedł. Szczerze mówiąc ostatnio myślałam że spodobałam się jednemu mężczyźnie mniej więcej w tym wieku co piszesz ale chyba tylko chciał poflirtować i na tym koniec... Tak więc jak widzisz nie jest to niestety takie łatwe.

Gość gość
moze jest nieśmiały, napisz do niego

Gość gość
chętnie z tym że to jest mój wykładowca i jakoś nie mam odwagi...

Gość gość102
jak tak dalej bedziesz wybrzydzać to staropanieństwo masz jak konto w banku, albo w desperacji złapiesz jakiegoś łachutraka.

Gość gość
słabe prowo 0/10 jakaś dziewica się nudzi

Gość gość
"że to ten jedym i" jedym? żodyn!

Gość gość
gość Pewnie gardzisz spokojnymi mężczyznami bez nałogów którzy mają +30 i też szukają spokojnej dziewczyny, pewnie tu tkwi problem. Bo wśród rówieśników nikogo nie znajdziesz - faceci w pewnym (młodym) wieku do niczego się nie nadają. Przemyśl to! c tylko, że Ci "spokojnymi mężczyźni bez nałogów którzy mają +30 i też szukają spokojnej dziewczyny" jak mieli te 20 lat wg was nie nadawali się do niczego jak piszesz. Prawda jest taka, że to z wami kobietami jest problem.

Gość gość
studia to fajowe no na spoko :) www.youtube.com/watch?v=fM3i2-hdbiQ

Gość gość
mógłbym się w tobie zakochać, szukam takiej dziewczyny jak ty.

Gość gość
Masz calkowita racje, nie zmuszaj sie do kontaktow z ludzmi, ktorych nie lubisz i ktorzy robia, to czego nie lubisz, pija, pala....Wydajesz sie rozsadna, spokojna dziewczya i na pewno znajdziesz czlowiaka, ktory takie cechy doceni. Powodzenia:)

Gość gość
a tak nie zauważyłam błędu. Efekt szybkiej pisowni :). Mam nadzieję, że kiedyś znajdę kogoś kto mnie pokocha, i nie skrzywdzi jak poprzednio to miało miejsce. Ale jak na razie to nie widzę takiej szansy, nikt nie wykazuje jakiegoś zainteresowania moją osobą. Moje delikatne sugestie, że jakiś mężczyzna się mnie podoba też idą na marne..

Gość gość
a z drugiej strony to skąd ci 30latkowie mogą wiedzieć że autorka jest spokojna. Musieliby cię poznać na koncercie jakimś i wtedy widzieliby jak się zachowujesz. Na takich imprezach czy wśród grona znajomych dopiero wychodzi. Na wykładach twój wykładowca nie pozna jaka jesteś naprawdę. Sory taka prawda

Gość gość
masz rację. Więc powoli już przyzwyczajam się do myśli, że będę sama.