Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała rusałka

Niedoczynność tarczycy.

Polecane posty

Gość mała rusałka

Witam :) Pytania moje kieruje do osób cierpiących na niedoczynność tarczycy. 1.Jakie macie objawy? Wymiencie wszystkie nawet te najdziwniejsze. 2. Jak długo leczycie i po jakim czasie od rozpoczęcia leczenia objawy minęły? Ja mam 18 lat i od listopada 2013 roku Moje samopoczucie było coraz gorsze, objawów przybywało, a lekarze wmawiali mi nerwice. Byłam kilka razy w szpitalu w związku z arytmią, ale nikomu nie przyszło do głowy zeby zrobić mi badania na Tarczycę. Dopiero 2 tygodnie temu udałam sie do ginekologa, z problemem zaniknięcia miesiączki. Dostałam skierowanie na badania. TSH mam 3,98 testosteron Powyżej normy prolaktyne także Do tego Ginekolog stwierdzil u mnie PCO. Byłam u endokrynologa,który powiedział ze tsh u mnie powinno wynosić do 2. Z wynikow krwi i USG Wywnioskował że mam niedoczynność tarczycy. Biorę od dwóch dni Euthyrox 25, a na wywołanie krwawienia Luteinę. Co do PCO, to radził mi się "dobadać" więc w poniedziałek znów ide dać krew do badania. Mam jeszcze jedno pytanie, a mianowicie, czego powinnam unikać, a co jest wskazane przy mojej niedoczynności? Przepraszam ze sie rozpisałam i Bardzo proszę o odpowiedzi :) Pozdrawiam

Gość mała rusałka
Halo :(

Hejka, ja tez od dluzszego czasu zle sie czulam ciagle jestem zmeczona chce mi sie spac wszystko mnie boli masakra. Robilam badania i wyszlo mi tsh 36,2 strasznie sie przestraszylam wczesniej nie mialam problemu z tarczyca. W tym tygodniu mam wizyte u lekarza tak ze zobacze co mi powie. Mam nadzieje ze szybko to wylecze. A ty jak sie czujesz?

Gość Nikuś690
Spokojnie, wystarczy wybrać dobrego endokrynologa a on już wszystko zdiagnozuje, chociaż ja właśnie trafiłam na takiego co nawet usg w gabinecie nie miał i zrobiłam sobie ostatnio prywatnie w gabinecie dr Michalskiej (jak ktoś z Poznania to serdecznie polecam bo naprawdę fachowe podejście i profesjonalne http://www.rentgen-poznan.pl/#page=page-3 ) i wyszło, że wszystko z tarczycą ok (a moja mama ma problemy z nią), chociaż wyniki miałam lekko podwyższony i czułam jakby duszenie przy pochylaniu (ale chyba to sobie wmówiłam :) )