Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ospa samopoczucie

Polecane posty

Gość gość

U syna w przedszkolu panuje ospa,codziennie go oglądam,dziś rano zauważyłam wysypkę na brzuchu w postaci czerwonych kropek ale też małe bąbelki wypełnione płynem, poza paroma bąblami nie ma ani gorączki,ani złego samopoczucia. Bawi sie jak zawsze, nie wiem czy to ospa czy zwykłe uczulenie. Czy u kogoś ospa miała taki łagodny przebieg, bez gorączki i złego samopoczucia? Nie panikowałabym ale mam w domu niemowlaka i najbardziej boję się córkę, która ma 4,5 miesiąca. W przychodni powiedziano mi że jesli się zarazi to wyląduje na zakaźnym,a tego bym wolała uniknąć

Gość gość
mam taką samą sytuację, chorego 3 latka i 3 miesięczniaka - mam nadzieję, że się nie zarazi, a jeśli tak - to dlaczego od razu na zakaźnym ma być? niemowlak nie może przejść lekko ospy?

Gość gość
Raczej ospa, u m ojej znajomej też dziecko przechodzi "bezobjawowo"

Gość gość
Pielęgniarka mi powiedziała,że niemowlaki do roku muszą jechać na zakaźny, muszą je zbadać i jeśli dziecko jest mocno wysypane i nie ma innych poważnych objawów to wypuczą do domu. Zostało mi tylko czekać i obserwować.

Gość gość
Tu autorka. Jednak zawitała do nas ospa. Małego rano wysypało, nie ma jak narazie tego dużo, jedną kropkę na buzi i głowię i po kilka na brzuchu i plecach. Stan ogólny jest dobry ma tylko stan podgorączkowy, nie swędzi go ani nie jest marudny. Teraz muszę obserwować moją małą, jak tylko pojawii się u niej krosta to od razu mam podać jej lek przeciwwirusowy i przyjechać do lekarza. Żyję tylko nadzieją,ze jednak się nie zarazi