Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy wasze dzieci siedzialy bez asystowania

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiam sie kiedy dzieci posadzone siedza bez opierania sie?Zastanawiam sie kiedy jest dobry moment na przejscie na spacerowke.Moja ma 5 miesiecy.siedzi ale musi miec poduszki po bokach.

Gość ex_debill_zaryczy_soon
córka usiadła w dniu, w którym skończyła siódmy miesiąc syn ciut wcześniej, ale niewiele

Gość gość
Jak musi miec poduszki po bokach to sama nie soiedzi moja mala 7 miesiecy jak zaczela siedziec sama pisadzona teraz ma 8 i podnosi sie z pozycji lezacej do siedzacej a z siedzacej do stojacej od msiaca tez raczkuje . A twoje dziecko ma ledwo 5 miesiecy i robisz mu krzywde sadzajac i podpierajac poduszkami !

Gość gość
Jezu nie powinnaś jej sadzac wiesz o tym? 5 miesięcy to za wcześnie dla kręgosłupa...

Gość gość
a po co ją sadzasz i obstawiasz poduszkami jeszcze skoro sama nie siada? u mnie synek usiadł coś ok 7 miesiąca.

Gość gość
Mój miał 6 miesięcy kiedy sam zaczął siadać. Wtedy też przeszliśmy na spacerówke, więc Tobie też polecam poczekać ze spacerówką do momentu aż mała zacznie siadać samodzielnie

Gość gość
a co do spacerówki to jeśli ma regulowane oparcie to możesz z niej korzystać na ołasko albo na półleżąco tak ja w leżaczku.

Gość gość
co za matka z Ciebie,nizczysz dziecku kręgosłup, na wszystko przyjdzie pora,po co meczyc dziecko i podpierac je poduszkami?jaki jest tego sens. kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie i nie ma co przyspieszac.oczzywiscie jesli zauwazy sie jakoes nieprawidlowosci w rozwoju to trzeba to skonsultowac z lekarzem ktory zaleci odpowiednia rehabilitacje

Gość gość
moj siedzial posadzony majac 6 miesiecy, usiadl samodzielnie kilka dni przed ukonczeniem 9 miesiaca. owszem, dziecka nie powinno sie zmuszac do siadania, ale niestety przy niektorych dysfunkcjach, np. refluks i tak trzeba pionizowac malucha.

Gość gość
aha czyli wasze dzieci jak mialy 5 miesiecy to tylko lezaly i patrzeli w sufit.

Gość gość
"gość aha czyli wasze dzieci jak mialy 5 miesiecy to tylko lezaly i patrzeli w sufit"- nie, moje jeszcze było noszone na rękach, w nosidełku, chuście, leżało pod kątem, nie płasko w leżaczku. Usiadł sam szybko i tak, jak miał pół roku- zanim skończył siódmy miesiąc. Nie sadzałam i mi się słabo robi jak widzę chwiejące się dzieci popodpierane poduszkami.

Gość gość
Mój jak miał 5 miesięcy to spędzał czas głównie na brzuchu. Usiadł i siedział jak miał 8,5 miesiąca.

Gość gość
no to źle robisz że obstawiasz go poduszkami!!! moja sama usiadłą w 9 miesiącu i wcześniej dopóki sama nie usiadła nie utrzymywała się posadzona,więc jej NIE SADZAŁAM fizjoterapeutka mowila,ze niektore dzieci nie usiedza posadzone dopoki same nie usiada i tak tez jest w normie

Gość gość
nie dziw sie glupia kobieto ze potem w przedszkolu lub w szkole twoje dziecko bedzie miec skolioze lub inne skrzywienie kregoslupa

Gość gość
Tak,moj majac 5 miesiecy lezal i patrzyl w sufit,albo na zabawki powieszone nad nim,lapal je,cwiczyl obracanie na boczki ,krecil sie dookoloa wlasnej osi,czasami lezal na brzuszku,niestety nienawidzil tego, czasami nosilismy go pionowo,mial rfluks,wiec bylo mu w tej pozycji najwygodniej. Nigdy nie posadzilam go i nie oblozylam poduszkami. Czasami sama sie opieralam i on tak pollezal na mnie,ale nie siedzial. Razy tylko sprawdzilam czy sam siedzi,w okolicach konca 8 miesiaca,przewracal sie. Ale za jakies 2 tyg sam usiadl,z pozycji lezacej i juz siedzial bez jakiejkolwiek asekuracji.

Gość gość
a moj z refluksem w ogole nie mogl lezec, ani na brzuchu, ani na plecach. wytrzymal moze z 10 minut i wszask, bo jedzenie sie cofalo. wiekszosc czasu do 6 miesiaca spedzil na rekach, w nosidle ale i w lezaczku bujaczku. w bujaczku zaczal sie targac do przodu i jakos przed 6 miesiacem siedzial sam stabilnie, poduszkami go nie obkladalam, tak zeby wspierac, tylko jesli juz siedzial, to mial poduszki i koce rozlozone w takie odleglosci, zeby go chronily, jesli siegajac za jakas zabawka stracil rownowage. a skrzywienie kregoslupa to dziecko bedzie miec jak nie bedzie ****awe, tylko przed komputerem bedzie siedziec, wiec juz tak zle autorce nie zyczcie.