Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angie122

Tabletki antykoncepcyje

Polecane posty

Gość angie122

Witam, mam pytanie do dziewczyn oczywiście. Aczkolwiek chodzi mi o tabletki antykoncepcyjne. Mój chłopak namawia mnie żebym zaczęła stosować tą antykoncepcje, sama też bym chciała ale boje sie ze mogę przytyć i mieć jakieś inne skutki uboczne. Dużo osób odradza mi tabletek ze względu na to że później będą problemy ze zajściem w ciąże. Jak ko to jest w końcu z tymi tabletkami ? :(

Gość gość
A twój facet nie umie zakladac ogumienia czy nie chce mu się??

Gość angie122
noo umie założyc gume, każdy głupi to umie, ale seks w gumkach wgl nie sprawia mi przyjemnosci, bez gumek jest o wiele lepiej ale krotko . :(

Gość gość
Brałam tabletki od 16 roku życia ze względu na problemy hormonalne itp. I powiem Ci że najwa żniejsza sprawa to badania i wywiad przed doborem tabletek. Muszą być dobrze wybrane. Inaczej kończy to się problemami min tyciem, złym samopoczuciem itd. Co do ciąży nie miałam problemu, staraliśmy sie dwa miesiące. Ale powiem Ci że po tylu latach mam już dość hormonów, i z takich metd wole plastry. Przynajmniej wątroba nie ucierpi. I nie trzeba codziennie pamiętać o połknięciu tabletki. Wiadomo że tabletki nie są obojętne dla organizmu trzeba się liczyć z możliwymi konsekwencjami w przyszłości.

Gość gość
od 16 roku ty niezła musisz być ........

Gość gość
Niezła tzn?

Gość gość
Bac sie nie masz czego, są całkowicie bezpieczne, choć trzeba właściwie nr obrać. Natomiast z twojego sformułowania wynika, ze chłopak wywiera na ciebie presję, bo jest zbyt leniwy. I w tym jest problem.

ja biore mam 17 lat i nie mam skutkow ubocznych a biote nie tylko po to zeby miec zabezpieczenie ale'zeby nie miec silnych boli moesiaczkowych , jedyne'co zauwazylam w'sobie jaka zmiame to ze cycki mi urosly hehe

Gość gość
nie tyje się od tabletek tylko do obżarstwa. Jak się będziesz pilnować to na pewno nie przytyjesz. Ja tabletki biore od 5 lat, niestety minusem jest to, że obniżają libido i przestajesz mieć ochotę na seks

Gość iluzionn
ja tyłam kg na miesiąc nie chce brać tabletek tez preferuję plastry

Gość gość
Nie każdemu obniżają libido. Co do tycia, źle dobrane mogą to powodować po ciąży musiałam brać Cerazette ze względu na karmienie piersią. I mimo tego że byłam na ścisłej diecie bo dziecku prawie wszystko szkodziło a o słodyczach mogłam pomarzyć, to i tak waga szła w góre. U mnie zbierała się woda w organiźmie. Przeszłam na wkładkę domaciczną a kg zaczeły leciec w dół. Więc nie zawsze jest to od obżarstwa

Gość angie122
ja tam jem duuzo, jak za pięciu :D i nie tyje, tylko boje sie ze właśnie lekarz źle mi dobrze i mogą mi kg przybrać ;c Jeśli chodzi o te osłonhy, typu Asecurella to mają one wpływ na efekty uboczne z tabl ?

Gość gość
No to jak tyle jesz to może to spowodować przybranie na wadze. Co do tej asequrelli czy jak to jest, kiedyś brałam przez dwa miesiące. Nie widziałam różnicy. Poszłam do gina i spytałam się o to to powiedział że szkoda pieniędzy na nie. To tylko "pic na wodę"

Gość angie122
Włąśniee tyle jem i nie tyje :) no to w sumie nie ma co sie zastanawiac i wybrac sie do gin ;d