Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość enny

zdrada

Polecane posty

Gość enny

powiedzcie mi jak to jest, że jeśli to mężczyzna zdradza to zawsze od kobiety oczekuje drugiej szansy, a gdy kobieta zawini (nie koniecznie zdradą) to nie ma żadnych szans na odratowanie związku? nie zrozumiem nigdy jak można być tak naiwnym człowiekiem, jakim jestem ja. ale siedząc w internecie i czytając o zdradzie - w każdym artykule widzę teksty typu "zraniona kobieta" ... "czy kobieta wybaczy" ... czy na prawdę jest tak, że tylko wtedy kiedy facet zdradzi ludzie myślą o terapii? zdrada, gdy nie jest jednorazową sytuacją, powinna być leczona. mi już brak słów na to co się dzieje. przeprowadziłam się rok temu, do zupełnie innego miejsca, ponad 300km od domu.. i wierzcie mi, to co się od tego czasu wydarzyło otworzyło mi oczy na zupełnie inny świat, w którym po prostu ja nie widzę dla siebie miejsca, nie chcę w takim żyć..

Gość gość
Kobiety nauczyły mężczyzn, że są im usłużne, zależne od nich i zrobią wszystko dla uratowania związku, więc kobiety, które są niezależne i mają takie same wymagania co do partnera jak mężczyźni rzadko są w stałych związkach, bo mężczyzna wie, że znajdzie uległą przy której nie będzie się musiał starać żeby z nim była. Ja mężczyzn rozumiem, bo też wolałabym być z taką przy której robiłabym co chcę, a ona mi jeszcze będzie sprzątać, prać i gotować.

Gość enny
na prawdę nie uważasz, że miłość i bycie w związku do czegoś zobowiązuje? tylko chciałbyś mieć kobietę, która będzie Ci prać, gotować, zmywać, wychowywać dzieci, sprzątać, a Ty sobie będziesz przychodził do czystego domu z ciepłym obiadem kiedy będziesz chciał, a kiedy nie, to będziesz chodził na d****i? czy na prawdę żyjemy w takim chorym świecie?!

Gość gość
Nie wiem jak to jest ale wiem dlaczego kobiety zdradzają. Jeśli mężczyzna nie poświęca im czasu i nie sypia to szukają szczęścia gdzie indziej

Może ludzie bardziej akceptują zdradę mężczyzn bo głupie kobiety wybaczają i to jest "norma"? Jak facet wybaczy to mu znajomi żyć nie dadzą, zawsze będzie głupim rogaczem, a kobiety?

Gość gość
To kobiety w takim razie też nie powinny wybaczać i byłoby ok

Gość enny
cała historia, przynajmniej moja, jest po prostu chora. nigdy nie zrozumiem po co zdradzać. to jest najgorsza rzecz jaką można zrobić drugiej osobie, którą się "kocha". nie można kogoś kochać i go ranić, nie może też komuś zależeć - jeśli zdradza. dla mnie to wszystko to jest jakaś jedna wielka paranoja. a jak widzę wypowiedzi w internecie typu "bo moja dziewczyna jest wrażliwa, a kochanka wyuzdana - kręci mnie to, ale nie chciałbym by moja dziewczyna taka była" to zastanawiam się co ten facet jeszcze robi na tym świecie. ciekawe czy sam chciałby być na miejscu "jego dziewczyny".