Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nauka angielskiego dla głąba pilne

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuję nauczyć się angielskiego - co robić? jest tylko źródeł w internecie, książek itp itd. tyle możliwości. Pomóżcie mi ustalić konkrety, plan działania, np. z jakiej strony internetowej sie uczyć itp.

Gość gość
A ile masz lat? :) Ja mam ladna kolekcje znaczkow angielskich. Very British!

Gość gość
Graj w Tibie i się nauczysz angola przy okazji. Sell Mace 30 gp

Gość gość
Jestem stara :( Mam już 26 lat, w podstawówce/gimnazjum nie miałam angielskiego - uczyłam się innego języka obcego, wyrosłam na niemowę. Czuję się z tym okropnie, ogranicza mnie to na każdym kroku. MUSZĘ to zmienić! Będę pracować, zmotywujcie mnie i nadajcie kierunek chęciom.

Gość gość
Czarno to widze. :) Ale nie beznadziejnie.

Gość gość
Wiesz co? Serio w Twoim wieku to bym sobie pomyslal, ze jeszcze naucze sie 5u jezykow obcych. Warto sie nauczyc tego jezyka bo wlada nim pol swiata. :)

Gość gość
Zatem zmotywujcie mnie i nadajcie kierunek chęciom :)

Gość gość
a po ci ten belkot?

Gość gość
Jak bym cie zobaczyl to dalbym z siebie motywacje :) A tak...

Gość gość
PODCASTY P.S. Jesteś jeszcze młoda, a u w polskich szkołach w większości jest taki poziom, że więcej nauczysz się czytając i i oglądając po ang. Harrego Pottera ;)

Gość gość
albo czytajac menu by Mc Donald's

Gość gość
a nauka słówek? Macie swoje metody?

Gość gość
"Jak bym cie zobaczyl to dalbym z siebie motywacje" wyobraź sobie że mnie widzisz, dawaj :P

Gość gość
Czy macie pomysł na korenspondencję z kimś po angielsku, gdzie znaleźć taka osobę chętna do korespondencji. Myślę że to byłoby motywujące.

Gość gość
Ja bym do Ciebie napisal, ale Ty nie mowic nic :) Ja sie uczyc i umiec chyba wiecej, wiec? A co Ty tam w tym gimnazjum French, Russia?

Gość gość
Brawo jestes wielki.

Gość gość
ja się uczę niemieckiego teraz z kursu eskk. ściągnąłem sobie z sieci i jest naprawdę świetny. uczę się w czasie jazdy samochodem słuchając z płyty. oczywiście w ten sposób nie nauczę się pisowni ale gadanie idzie elegancko.

Gość gość
kurs znalazłem wpisując w googla oczywiście. moim zdaniem kurs angielskiego jeszcze łatwiej znaleźć. ale nie jest problemem znaleźć kurs. problemem jest być systematycznym i naprawdę się uczyć. mi łatwo bo i tak kilka godzin dziennie spędzam za kółkiem więc mogę zamiast radia słuchać kursu i powtarzać i wszystko w ramach pracy. ale zmobilizować się do tego żeby po robocie siąść codziennie na godzinę do nauki języka nie jest łatwo.

Gość gość
Deutsch znaczy german. Ja sie nie uczyć i być głupia, ale jestem gotowa zaryzykować, o ile masz taka chęć.

Gość gość
Warto chyba sie uczyc, bo jak czlowiek jest z obcokrajowcami to koniec :) Jak na tureckim kazaniu.... :) No chyba, ze sie siedzi na d w jakijs dziurze do konca zycia?

Gość gość
No to chcesz sie uczyc Deutsch German English albo co? :) Ach te kobity? Jak poznasz Niemiecki to szybko sie nauczysz Angieslki Powodzenia! Ode mnie

Gość gość
Chcę się uczyć english, po prostu od podstawówki poddawano mnie germanizacji zamiast ciągnąć ku cywilizacji.

Gość gość
a w ogóle to niezły początek: "Potrzebuję nauczyć się angielskiego - co robić?" x jak to co robić? brać się do nauki a nie zadawać głupich pytań na forum.

Gość gość
a na początek to musisz słuchać prostych tekstów, rozumieć je i powtarzać żeby ćwiczyć wymowę. żadna korespondencja ci nie pomoże skoro ty ani be ani me ani kukuryku.

Gość gość
1 Alfabet i wymowa wbic do glowy! Tez nie latwe Transkrypcje fonetyczna korzystac i sluchac cd radio Tv ..itd Aber wenn Du so gut Deutsch kannst? Ich nicht verstehen? really

Gość gość
Tak całkiem ani me ani be to nie, potrafię zamówić drinka czy zapytać gdzie jest toaleta :D

Gość gość
Czyli do roboty Take it easy!

Gość gość
"Tak całkiem ani me ani be to nie, potrafię zamówić drinka czy zapytać gdzie jest toaleta smiech.gif" x i powiedzieć f******u. no ale skoro rozmawiamy poważnie to znaczy że musisz się uczyć od samego początku. ja jestem w tej chwili entuzjastą nauki z audiobooków. naprawdę pisanie ćwiczeń w zeszycie nie ma zupełnie sensu bo tak uczeni przez lata ludzie nie są w stanie sklecić paru prostych zdań żeby zapytać o drogę i zrozumieć odpowiedź a chyba na tym nam najbardziej zależy. uważam że należy uczyć się tak jak uczy się dziecko czyli przez słuchanie i powtarzanie żeby mówienie stało się odruchowe, instynkowne. bo co z tego że ty mając zeszyt potrafisz wykonać ćwiczenie. w realnym życiu nie ma zeszytu i książki a jak ty te ćwiczenia wykonujesz w zeszycie to gdy przychodzi do wpowiedzenia na głos nagle czujesz gulę w gardle i nie wiesz jak się do tego zabrać. moim zdaniem trzeba gadać i słuchać. zeszyt i książka nie powinny zabierać więcej niż 10 proc czasu przeznaczonego na naukę. ja tak miałem jak się uczyłem języków. trzaskałem te ćwiczenia w zeszycie z łatwością a i tak najwięcej się nauczyłem jak zacząłem oglądać bbc po angielsku i sprawdzać w słowniku wyrazy których nie rozumiałem. a gadać to się nauczyłem dopiero jak pojechałem do irlandii. no bo nam nie zależy przecież żeby się nauczyć bezbłędnej ortografii i gramatyki, żeby mówić jak sam szekspir tylko na tym poziomie ważne jest żeby się nauczyć mówić tak jak mówi angielskie dziecko albo jakiś murarz, elektryk czy inny prosty ale mówiący po angielsku (bo tam urodzony i wychowany) człowiek. a to że popełnimy przy tym parę błędów to zupełnie nieistotne jeżeli nasz angielski będzie płynny, jeżeli będziemy z łatwością przekazywali swoje myśli i rozumieli to co do nas mówią inni.

Gość gość
tak bez konwersacji jest /bedzie trudno ale nie nalezy sie wystraszyc!

Gość gość
konwersacje to są potrzebne na poziomie intermediate a nie wcześniej. wcześniej i tak zasób słownictwa jest tak ograniczony że można "konwersować" jedynie poprzez powtarzanie.