Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

zle przezyte dziecinstwo a doroslosc i cala masa problemow

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Mam problem, smutny nie radze sobie z opinia rodziny a wlasnym zyciem! Wychowalam sie w rodzinie gdzie tata byl alkoholikiem, bieda nie pozwalala na nic, cale dorastanie moje i rodzenstwa jest przekladane placzem strachem i ciagla ucieczka z domu przed ojcem. Ogolnie cale zycie mamy przepierdzielone po calej lini, mam juz 24 lata i starsze rodzenstwo ktore niema ani zon ani meza nigdy nie bylo tak zeby ktos z rodzenstwa sie z kims umawial beznadzieja ale przez to co przezylismy nie potrafimy zaufac innej osobie! Obwiniam o to rodzicow. Ale do rzeczy moj problem jest wlasnie taki jak wczesniej wspomnialam, otusz poznalam chlopaka no moze powinlam powiedziec mezczyzne bo on juz ma 30 lat problem jest taki ze przez to jak moje rodzenstwo sie zachowuje ja musze sie ukrywac ze spotykam sie z nim i to jeszcze w takich miejscach sie umawiamy ze po prostu wstyd jest mi mowic, ale mimo tego bardzo go polubilam on chyba mnie tez bo ciagle piszemy sms i rozmawiamy przez tel. Wiem ze jezeli ktos sie dowie z domu to beda mi docinac a rodzice odrazu postawia na nim krzyzyk i zrobia tak zeby go zniechecic do mnie. Juz nie daje rady z tym tak bardzo bym chciala z nim spedzac czas a nie moge przez presje rodziny, czuje ze go strace ! Przez te odwolywanie spotkan albo jak juz to tylko chwile z nim jeste zeby nikt nie zauwazyl ze mnie niema w domu. Dzis musialam wymyslic cos zeby odwolac spotkanie bo nie dalam rade sie wyrwac zeby nikt nie zauwazyl jego smutny glos mnie boli. Umowilam sie na piatek po 16 bo akurat bede mogla oklamac rodzine ze ide do kolezanki ale co z tego jak musze klamac. !!!!! Co mam robic powiedziec mu ze mam taka sytuacje boje sie ze nie zrozumie mnie, co robic

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
a dlaczego ty jeszcze mieszkasz w tym chorym domu, wez si臋 wyprowadz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ile ty masz lat? I z facetem, je艣li traktujesz go powa偶nie, powinna艣 rozmawia膰 szczerze o takich rzeczach. Mo偶e nie od razu wdawa膰 sie w psychoanaliz臋, ale co艣 w rodzaju: "mam trudn膮 sytuacj臋 rodzinn膮, dlatego nie mog臋 ci臋 widywa膰 tak cz臋sto jak bym chcia艂a".

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja bym by艂a szczera i powiedzia艂a mu prawd臋. Teraz gdy tak kombinujesz On mo偶e odebra膰 twoje zachowanie odwrotnie. Mo偶e pomy艣le膰, 偶e go unikasz, bo nie masz ochoty z nim si臋 spotyka膰. Przecie偶 nie o to tobie chodzi. Tylko szczero艣膰 w takim przypadku mo偶e Ci臋 uspokoi膰. Nie przejmuj si臋 tak rodzin膮. Twoje 偶ycie jest wa偶ne. My艣l o sobie. Ja te偶 mia艂am potworne dziecinstwo. Szybko odesz艂am z domu. U艂o偶y艂am sobie 偶ycie. Ci臋zko mi by艂o, ale trzeba pomy艣le膰 o sobie, nie wci膮偶 o innych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
w艂a艣nie jak si臋 nie wyprowadzisz to po tobie, zniszczysz sobie psychike i przysz艂o艣c do reszty.wyprowadz si臋, idz na terapie do psychologa a potem wyjdz za ma偶 za cudownego cz艂owieka czego ci szczerze zycz臋.bez terapii mo偶esz skopac sobie ma艂偶e艅stwo a dzieciom dziecinstwo. wiem co m贸wie. moja mtaka by艂膮 podejrzewam psychicznie chora, nie bede sie tu rozpisywac. dosc ze wiecznie por贸wnywa艂膮 mnie do dzieci znajomych i krytykowa艂a na okrag艂o,opr贸cz tego by艂y gorsze rzeczy typu bicie starszne....ja nie bije dzieci swoich, ale m贸j m膮z ma ci臋偶ko ze mn膮, mam okropne kompleksy...jestem chorobliwie wr臋cz zazdrosna...urzadzam czasem awantury

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
sama odpowiedz sobie czy wolisz tkwi膰 w tej patologicznej rodzinie kt贸ra nic nie wnosi dobrego do twojego 偶ycia czy wyrwa膰 si臋 z domu i mie膰 szans臋 na co艣 lepszego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nas roznia dwa swiaty on ma normalna rodzine, Chociaz jak on nie bedzie mial nic przeciwko mojej to moze jego matka tak bo kto by chcial brac na barki klopot

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie mam gdzie sie wyprowadzic nie zarabiam tyle kasy zeby mi wystarczylo na mieszkanie jestem w totalnym dnie gorzej juz nie moge miec. Nie wytrzymuje juz tego wy tego nie rozumiecie jezeli ktos sie wychowal w takiej p***********j rodzinie niema latwo sie wybic olac wszystko i zapomniec! Boje sie ze on wlasnie tak mnie odbierze za niedlugo tymi moimi wymowieniami sie z spotkan wcale tak nie jest a po drogie boje sie jak mu opowie o rodzinie to po prostu sie przestraszy i ucieknie pomysli ze jeste taka jak oni ! Mam wrazenie ze ten ciezar zawsze bedzie mi zycie utrudnial. On jest teraz tylko znajomym bliskim ktory sprawil ze mam ochote sie z nim widziec. Wczesniej jak tu napisalam zadzwonil mial bilety do kina zgodzilam sie ale mnie oklamal pretekstem ze specjalnie kupil i ze przepadna bo chcial znemna isc - tym mnie wyciagnol z domu i jescze powiedzial ze przeprasza ale gdyby nie to to znow bym odmowila, wiecie jak sie poczula jak gdybym go nie chciala, ani spotykac ani rozmawiac, zaprosil mnie na ciacho i kawe nigdy nie bylam w takiej sytuacji zeby ktos mnie zapraszal zaczerwienilam sie jak mnie przytulil nigdy nikt mnie nie tulil nie wiedzialam ze to takie mile uczucie jest! Po przeszlo godzinie razem zapomnialam o tym calym moim zyciu ale wchodzac. Do domu realne zycie wraca znow klutnia miedzy bratem a ojcem ! W serduszku mam go.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ile masz lat?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
24 Za dwa tygodnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Masz bardzo niskie poczucie w艂asnej warto艣ci, powinna艣 nad nim popracowa膰, oczywi艣cie, sama nie dasz rady. Rozejrzyj si臋 za psychologiem w swojej miejscowo艣ci i id藕 na terapi臋. Inaczej nie masz szans na u艂o偶enie sobie 偶ycia z kim艣. Ka偶dy zwi膮zek si臋 rozpadnie bo nie masz dobrego wzorca z domu rodzinnego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mozesz podac gg?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wiem o tym ale co mi daja takie rozmowy raczej nie mam zaufania w psychologow i ich techniki twrapi. mam wrazenie po tym spotkaniu jakby mi sil dodatkowych doszlo zeby probowac sie przebic i byc z nim czesciej i nie brac pod uwage co rodzice powiedza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
moge, Ale na co ci moje gg?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je偶eli chcesz ocali膰 swoje 偶ycie, swoj膮 przysz艂o艣膰 MUSISZ wydosta膰 si臋 z tego bagna! Zrozum to, musisz! Je艣li masz prac臋, wynajmnij sobie pok贸j i poradzisz sobie. Je艣li z tym facetem ci si臋 u艂o偶y, to z pewno艣ci膮 wesprze cie i zrozumie, pomo偶e. Uciekaj dziewczyno, 偶ycie szybko ucieka i nie da si臋 odwr贸ci膰 czasu. Jeste艣 doros艂a, mo偶esz jeszcze zrobi膰 co艣, nie poddawaj si臋. 呕ycz臋 ci warto艣ciowego m臋偶czyzny, kt贸ry poka偶e ci jak mo偶e by膰 dobrze, 偶e 偶ycie nie jest tylko cierpieniem, ze s膮 osoby na kt贸re mo偶na liiczyc. Trzymaj si臋!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
pogadac,troche cie rozumiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Akurat ten chlopak z ktorym sie spotykam nie pije i to mnie cieszy ze nie popelniam bledu jak matka. jezeli sie wyprowadze i znajde fajne tanie lokum to wkoncu bede mogla sama decydowac. o zyciu moim. Dzieki za wsparcie mocno mnie podbudowalo, moja psychike

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
moje:49857739

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ok klikne na gg

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Musisz by膰 bardzo ostro偶na i uwa偶na w kontaktach z tym ch艂opakiem. To, 偶e nie pije nie oznacza, 偶e zaraz otoczy opiek膮, zrozumieniem, mi艂o艣ci膮 i dobroci膮. Za ma艂o go znasz by ufa膰 bezgranicznie. Obserwuj ka偶de jego zachowanie bo teraz Ci si臋 wydaje, 偶e z艂apa艂a艣 Pana Boga za nogi bo zwr贸ci艂 na Ciebie uwag臋 i si臋 Tob膮 interesuje. Ale mo偶e okaza膰 si臋 艂ajdakiem, kt贸ry wykorzysta to, 偶e nigdy nie by艂a艣 w zwi膮zku i jeste艣 spragniona czu艂o艣ci i mi艂o艣ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja czuje sie samotna i to bardzo, nigdy nie okazal mi nikt uczucia jak ten chlopak, ale wiem sama po sobie ze nie zrobie czegos szybko jak inne kobiety, trudno mi zaufac ludzia. Czemu to wszystko takkie trudne ciagle trzymia mnie rodzice boze! Zwarjowac mozna.... Dzis znow odmowilam mu co ja robie sama to niszcze co nawet jeszcze niezdazylo sie rozwinac. Minelam sie z nim na drodze zatrzymal sie, podarowal mi konwalie, bardzo mu sie spodobalam dzis w to co bylam ubrana to mile ze dostrzegl zrobil sobbie zemna zdjecie twierdzac ze na tapete tel bedzie mial, smutno mi zaczelam go bardziej lubic i brakuje mi go. Dzieci alkoholikow zawsze maja zycie przekleslone !!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zapewniam Ci臋, 偶e DDA wcale nie ma przekre艣lonego 偶ycia je艣li jest 艣wiadome swojego syndromu, p贸jdzie na terapi臋 i popracuje nad sob膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W tym problem ze ja ludzia nie ufam ! nie pojde do psychologa bo mi nie pomoze- w dziecinstwie ludzie tylko obgadywali a nikt sie nie zainteresowal co sie dzieje NIKT!!! nie jestem wstanie teraz isc do kogos i o tym mowic i jeszcze placic zeby mnie sluchal

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zdeccydowalam sie ze powiem mu prawde nie moge trzymac chlopaka w niepewnej przyjazni

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
i co zmienia mi sie zycie ! mam chlopaka od 3 dni ufff jest to trudne moja sytuacja a nowe perspektywy jak tu sie odnalezc

Udost臋pnij ten post