Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jechać na wakacje w 30tc??

Polecane posty

Gość gość

napisze od razu że nie pracuje więc nie jestem na l4 ;-) podróż samochodem ok 10h. Przejdziemy przez noc. Ciąża prawidłowa więc nie wiem czemu się waham....

Gość gość
Na zwolnieniu chorobowym na wakacje?mam nadzieje ze cię zus skontroluje w tym czasie...

Gość gość
czytaj ze zrozumieniem gościu zanim zabłyśniesz "inteligencją"

Gość gość
jeżeli lekarz nie widzi przeciwwskazań, to jasne, że jechać

Gość gość
jasne zapytam lekarki tyle że ona raczej z tych panikujacych ;-) może nie być zachwycona

Gość gość
jak jestes zdrowa i ciaza ok to mozesz jechac, tylko bedziecie musieli robic przerwy co 2-3 godziny na rozprostowanie nog, obowiazkowo i duzo pij. ja sama w jestem w 25 tyg a wlasciwie to juz 26 i za 4 tyg wybieram sie w podroz samolotem. a najlepiej to poradz sie lekarza.

Gość gość
podroż podróżą, ale odpowiedź sobie na pytanie jak się bedziesz czuła? czy nie jest ci czesto duszno/słabo czy nie puchniesz itd. ja tez zastanawiałam sie czy nie jechac na ostatnie wakacje we dwoje z mezem ok 28-30 tc ale jednak zrezygnowalismy chyba już za cięzko mi i brzuch coraz większy żeby cieszyć się beztroskimi wakacjami, no i chyba bym sie nie rozebrała na basenie czy plazy...

Gość gość
ja byłam w 36 tygodniu w Zakopanem (400 km od mojego miejsca zamieszkania), miałam stracha, że urodzę małego "górala", ale było fajnie, dobrze się czułam...

Gość gość
wszystko zależy jak się czujesz i jak przebiega ciąża. Jeśli dobrze, to bez problemów bym pojechała.

Gość gość
Jak lekarz nie widzi przeciwwskazań to mozesz jechac. Ja bym w tym tym okresie ciazy nad morze. Czulam sie tak zle ze wrocilismy po 3 dniach do domu. Najwyżej ty tez wrócisz.

Gość gość
zalezy gdzie jedziesz, jak gdzieś gdzie będzie duszno i gorąco, to odradzam, bo bedziesz się tylko męczyć. Najlepiej zapytaj swojego leakrza to ci poradzi. sama podróż nie będzie aż taka straszna, bo w razie czego rozłożysz folet żeby się "wyciągnąć" i zrobicie przerwę kiedy będziesz miała taką potrzebę

Gość gość
Ja jadę w 32 tc i sie nie zastanawiam. Podróż 6h samochodem o ile będzie planowo, na dodatek na ochotnika za kierownica. Jak będzie cos nie tak to zawsze mozemy wrocic choć myślę ze w hotelu będzie mi jednak wygodniej niż w domu :) jak wszystko ok to jedz.

Gość gość
ja bym nie jechała, ale moja ciąża to były wszystkie możliwe choroby i patologie. urodziłam w 34 tc.