Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wydaje kupe kasy na jedzenie pomocy

Polecane posty

Gość gość

Wydaje srednio 40-60zl dziennie na jedzenie nie jedzac obiadow na miescie. Jak wy to robicie, ze wydajecie mniej na cala rodzine niz ja tylko na siebie?

Gość gość
a co jesz?

Gość gość
jak to mozliwe ze tyle wydajesz ?

Gość gość
co kupujesz ?

Gość gość
szczerze? sam syf, mnostwo slodyczy, kanapki, kupuje duzo ciast na wage, sokow jednodniowych, chipsow, piwo. Dzisiaj wydalam np. 85zl, ale w tym bylo Malibu.

Gość gość
a co jeż?

Gość gość
no ciasta na wagę to faktycznie syf :(

Gość gość
nie moge napisac niczego, bo mi uznaje tresc za spam:O

Gość gość
wczoraj bylam w 3 sklepach i z kazdego mam paragon na ok. 20zl. Biore po kilka rzeczy i juz jest 20zl

Gość gość
rzuć nałogi, dobrze jest rzucic nałogi i na tym oszczędzać

Gość gość
Zmien styl zycia dla zdrowia. Ja kiedys tez tak jadlam... Teraz staram sie wszystko sama robic, pieke np cista i ciasteczna z maka pelnoziarnista i zamiast cukru daje miód. Tak samo miesa, zazwyczaj nie smaże albo prawie bez oleju. Zamiast tych ciast upiecz sobie coś zmacznego i zdrowego. Kup z 2 jabłka, czy inne owoce zjedz z jogurtem naturalnym. Nie dosc ze zaoszczedzisz to jeszcze bedziesz lepiej sie czuła :) Ja dodatkowo tez biegam wieczorami :) i mimo ze jestem sporo po 30 to wygladam na 25 lat :) oplaca sie prowadzic zdrowy tryb zycia :)

Gość gość
akurat miód jest dużo droższy od cukru

Gość gość
ja jestem uzalezniona od tego smieciowego jedzenia. Nie potrafie sie zadowolic obiadem czy jakas zdrowa przekaska. Musze sie zaslodzic jakims gownem, ze poczuc spokoj. Najbardziej mnie martwi zdrowie, no i ta kasa! Mysle, ze przezeram z 5000zl rocznie, czyli jakies mega wakacje:O

Gość HL
fuj jak mozna jesc takie kupne ciasta. Ptrzeciez to sama chemia jest. Nie żyjemy przeciez po to zeby jesc ale jemy zeby zyc. Naprawde szkoda kasy na takie swinstwa. Zrob sobie np rozne muffinki (ciasto surowe mozna mrozic wiec zamrozone dasz do foremi i juz masz deserek) albo galaretke z owocami :) Trujesz sie i jeszcze za to placisz... szkoda kasy :D

Gość gość
No dokladnie, niszcze sobie zdrowie i jeszcze za to place:O Tylko ze ja nie wiem jak wyglada normalne jedzenie. Mozecie mi pomoc?? Mozecie podac Wasz przykladowy jadlospis z jakiegos dnia? Wazne, aby nie bylo tam jakichs wymyslnych potraw, tylko proste rzeczy.

Gość gość
Po prostu nie łaż po sklepach. Kupuj najbliżej domu te artykuły które są niezbędne. Nie szkoda ci kasy na takie byle jakie żarcie? A tak z ciekawości: ile ważysz?

Gość HL
wiem, ze jest drozszy ale zdrowszy i tyle sie go nie zuzywa. Ja np slodze herbate miodem i daje cytryne (biore tylko pol lyzeczki na duzy kubek) albo pije gorzka herbate

Gość gość
Najgorsze jest to, ze ja nie odczuwam sytosci, moge jesc i jesc. Jak rano w weekend zaczne jesc, to co chwila cos podjadam:O No mam lekka nadwage, chociaz powiem szczerze, ze na to co jem to powinnam wazyc grubo ponad setke.

Gość gość
ej ludzie pomozcie, bo zazre sie na smierc:O

Gość HL
Podam Ci moj jadłospis dzisiejszy. Śniadanko: bułka pełnoziarnista, świeżutka z chuda szynką, jajkiem, pomidorkiem, listkiem sałatki i serkiem szczypiorkowym do tego zielona gorzka herbatka II Śniadanie: jabłko (ja czesto robie tez jabłko pieczone z cynamonem) Obiad 1/4 małego filetu z kurczaka ostro doprawionego z ziołami, troszke ciemnego ryżu i sałata zwykła polana jogurtem gestym naturalnym i skropionym cytryna i posypanym odrobina cukru Deser- kwadracik ciasta drożdżowego z rabarbarem i kawka z mlekiem Kolacja- jeszcze nie wiem na co mam ochote :D ale zrobie albo gotowane jajko i ziarnisty chlebek albo kasze kus kus z malinami (z babcinego słoika) bo mam ochote na cos slodkiego albo zwykły jogurt i lyzka musli :) i 21 wieczorne bieganko :)

Gość gość
A mozesz podac mi godziny tych posilkow?? Czy po takiej bulce nie jestes szybko glodna? I ten ryz jez suchy?? Ja tez myslalam, aby zaczac sobie gotowac ryz albo makaron z jakims sosem, ale nie umiem za bardzo zrobic dobrego sosiku, a nie chce tych kupnych.

Gość gość
1/4 filetu z kurczaka? Toz to porcja glodowa dla mnie:(

Gość gość
A masz nadwagę

Gość HL
Kochana bo to co Ty jesz to sa puste kalorie, cukry, ktore bardzo szybko sie spalaja i jak zjesz np takiego batonika i eklerka czy cos takiego to za godzine i tak bedziesz głodna. Jedz tak jak ja 5 posiłków. Nawet jak bedziesz mega głodna to i tak nie zjesz czegos innego bo bedziesz wiedziała ze np za 30 minut czeka na Ciebie jakies nastepne danie. Pij duzo wody! W Neurologii soki traktowane sa jako deser a nie jako picie. Raz na jakis czas zjedz sobie cos niezdrowego, zeby sie nie zniechecac :D Ja mam takie postanowienie ze niezdrowe cukry jem tylko w weekend, wtedy zjem sobie jakas czekolade, batona, ciastko. W tygodniu tylko zdrowe jedzenie :) I tak jak pisałam czesto pieke sama np jakies rogaliki z powidłami od mojej babci. Daje make ziarnista albo pol na pol :)

Gość Kasiagerma
Ja właśnie od jedzenia się pochorowałam, teraz doprowadzam się do zdrowia. Mój przykładowy jadłospis z dzisiaj: rano- kasza jaglana na mleku kokosowo-ryżowym (takim bez konserwantów), do tego zmiksowany ananas z kiwi, pestki dyni i siemię lniane. obiad- gulasz warzywny z ryżem, do tego ziemniaki ze szpinakiem (spora porcja) do tego można zjeść świeżą rybę, ale ja akurat nie mogę kolacja- ziemniaki ze szpinakiem do tego sałata i porcja orzechów nerkowca

Gość gość
no mam nadwage (176cm, 73kg), ale i tak jestem zadowolona, ze waga nie idzie do gory, bo jem bardzo duzo i powinnam tyc.

Gość gość
u mnie w domu jak robilo sie kiedys ciasto, to blaszka szla w jeden dzien., chyba mam w genach zamilowanie do slodyczy. Chcialabym jesc jakies wartosciowe rzeczy, ale nie potrafie zrobic sobie jakiegos dobrego obiadu, np. gulaszu czy sosu do makaronu.

Gość gość
wczoraj np. kupilam sobie taka czekolade milka 300g i jadlam ja przez caly dzien, do tego ciasto plesniak

Gość HL
Czasami zjem jedna, czasami 2 bułki :) Dzisiaj akurat moja bułka była wielka :D taka jak 2 duze białe :) Jak jestem głodna to ide przekąsić coś lekkiego np jogurt albo owoc. Owoców jem przynajmniej 2 dziennie i zastepuja mi cukier ten niezdrowy wiec nie ciagnie mnie az tak na czekolade :D Nie głodze sie :) Makarony też często jem, tylko kupuje ciemny makaron razowy, robie go np z pomidorami, bazylia. Daje sos ze słoika albo sama gotuje na masle kilka pomidorów, daje koncentrat, doprawiam (czasami jakies mieso, piers z kurczaka, mielone) dodaj***azylie i zawsze patrze na sklad jedzenia! Np ketchup kupuje taki, który ma w składzie zuzyte pomidory i koncentrat a nie sam koncentrat :)