Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

o co chodzi z tym ze imie nie pasuje do nazwiska?

Polecane posty

Gość gość

Nie rozumiem o co nir ktorym chodzi z tym ze imie nie pasuje do nazwiska.. O co wam z tym chodzi? Nie kazdy ma dostojne nazwisko jak czartoryska :-/ wg mnie to szukanie dziury w calym i na sile nasmiewanie z innych :-/

Gość gość
Arabella Kapusta. Agnieszka Kapusta. Naprawde, nie widzisz roznicy?

Anna Burak jeszcze jakoś brzmi, ale Nicola Burak to jednak niezbyt, chyba że za granicą

Gość gość
To tobie chodzi o to ze nazwisko jest kapusta?! Boze ale macie problemy :-/ do takiego nazwiska kazde imie bedzie brzmialo gorzej niz np do nazwiska nowak :-/ a durnowate imie jakiego przyklad dalas nawet czartoryska bedZie brzmialo zenujaco :-/

Gość gość
Jak ma sie proste, czy tam nieszlacheckie nazwisko, to powinno sie dac zwykle proste imie, a nie udziwnione. I tak, Nicola nijak pasuje do zadnego polskiego nazwiska, czy to bedzie Burak, Kapusta czy Czartoryska. Natomiast z Burak i Kapusta tak jak napisano juz powyzej.

Gość gość
Blandyna Kiełbasa albo Brajan Nowak. Mówi Ci to coś?

Gość gość
Dla mnie Nicola CZartoryska i Kapusta brzmi tak samo obciachowo. A faktem jest, ze z Kiełbasą, Siekierą czy Fiutkiem każde imię mało gra

Gość gość
Amelia Pryk :D

Gość gość
Czasami imię nie pasuje do nazwiska. Porównaj sobie np. Piotr Żyła - Maciej Żyła Maria Sadowska - Justyna Sadowska Marek Piekarczyk - Tomasz Piekarczyk

Gość gość
Albo np. Grzegorz mcDonald, lub Andrzej Gonzales :-D

Gość gość
Ale raczej jest tak, że jakoś imię i nazwisko pasuje zarówno do siebie jak i do osoby, która je nosi, przeznaczenie. Dziwnie by było, gdyby Piotr Żyła nazywał się Maciej Kot, a Maciej Piotr Żyła albo Adam Małysz Kamil Stoch, a Kamil Adam Małysz.

Gość gość
19.43 Dla mnie to jeden grzyb. A Twoim zdanie, które lepiej brzmią? Pewnie Piotr Żyła i Maria Sadowska :D Ale nie dlatego, że lepiej pasują a dlatego, ze się z nimi osłuchałaś.

Gość annab85
Hehe ja własnie nazywam sie Anna Burak odziedziczyłam nazwisko przy ślubie mój mąż ma na imie Krystian. Dla swoich dzieci chcialam nietypowe imiona jak Natasza, Sasza, Tamara lub Tatiana ale do tego nazwiska nic mi nie pasuje:) Jedynie krótkie i miękkie imiona wchodzą w grę.

Gość gość
moja koleżanka po mężu nazywa się Kiełbasa wszystkie jej dzieci mają normalne imiona no ale brat jej męża dał synowi na imię Roland a nie jakiś tam Wojtek.

Gość gość
DO Anny Burak: jakbym miała takie nazwisko "odziedziczyć" po męzu to bym została przy swoim panieńskim. Nie rozumiem co kieruje ludźmi którzy decydują się na takie brzydactwa.

Gość annab85
męska duma mojego męża nie zgodziła sie na moje nazwisko które choć nie piękne ale jakoś bardziej normalne

Gość gość
ale o co chodzi? Nie pozwolił Ci zachować swojego nazwiska po ślubie?

Gość annab85
Ja zaproponowałam mu swoje nazwisko ale nie chciał. Oboje chcieliśmy mieć jednakowe nazwiska wiec ja odpuściłam. Zdążyłam sie przyzwyczaić tylko jak sie przedstawiam komuś to mnie śmiech ogarnia:) Lepszy ten Burak niz jakaś tam *****lska np...:) a tez sa takie nazwiska

Gość annab85
R*******.lska miało być

Gość gość
a po co wam jednakowe nazwiska? To tylko nazwisko, a jednak trochę głupio przedstawiać się nazwiskiem ośmieszającym. Moje dwie koleżanki zatrzymały po ślubie swoje panieńskie, jedna dlatego, że nazwisko męża było brzydkie a druga bo była mega długie i język sobie można było połmać. Poza tym w życiu nie pozwoliłabym na to aby moje dzieci nazywały się burak.

Gość gość
Jan Kot albo Karolina Raworolska (r r r r r r) albo inna Dżesika Ogórek - to nie pasuje, dlugością - obydwa krótkie, obydwa bardzo długie, powtarzające się mocne dzwięki, lub miekkie imię i miękkie nazwisko, no i edzotyczne imiona z typowo polskim nazwiskiem. CHodzi o wymowe by byla lekka i ładna :)

Gość gość
A ja za panny miałam proste odprzedmiotowe nazwisko typu Burak, Cebula, Szafa, itp. Przyjęłam nazwisko męża i nazywam się Milowska.

Gość gość
a ja mam po mężu Mrówka hehe.

Gość gość
przeszła na Burak bo mąż wykazywał niezadowolenie :/

Gość gość
uwazam, ze jest cos takiego, ze imie nie pasuje do nazwiska. to sie po prostu slyszy;p te przyklady z dzesika ogorek to jedno. ponoc tez imie, jesli krotkie, dobrze zeby mialo dlugie nazwisko i na odwrot

Gość gość
takie dylematy to tylko w pl....wy wogole nie pasujecie ze swoimi pogladymi do europy,do swiata.Zascianek iciemnota.kuzzzwa nazwisko im nie pasuje do imienia:D a co kogo to obchodzi!co wam pasuje a co nie

Gość gość
Do 19:43 dla mnie to tez jeden pieron.. Znam tez osoby ktore maja dlugie imiona i do tego dlugie mazwisko i na odwrot z krotkim imieniem i nazwiskiem i nigdy nie zastanawialam sie ani nawet nie pomyslalam ze imie nie pasuje do nazwiska.. Ale to juz chyba taka polska natura ze ludzie nawet do nazwisk czy imion beda sie czepiac i szukac dziury w calym.. Boze.. Piotr żyła a maciej żyla.. Jeden ch*j...

Gość gość
Dla mnie długi imię i nazwisko, to tylko problemy natury technicznej, bo często się nie mieszczą. Miałam koleżankę o imieniu Katarzyna i pięknym, ale długim nazwisku. gdy wysyłałam do niej widokówki z wakacji, to nigdy nie mieściła się w jednej linijce. A co ona się naklęła, gdy każdą stronę projektu trzeba było opisywać pismem technicznym imieniem i nazwiskiem. :D

Gość gość
dla przykładu(nie wiem czy ktoś taki jest) Robert Kober....albo Gaston Słomian(autentyk)...Jakub Makuch(spróbuj to przeczytać zaczynając od nazwiska!>....)...to sa przykładu ze nazwisko nie pasuje do imienia....

Gość gość
autentyk: Lena Golenia - dalej nie wiesz o co kaman????