Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszła mama i szok ubrankowy

Pomóżcie ubranka zła wyprawka.

Polecane posty

Gość Przyszła mama i szok ubrankowy

Za 6 tygodni zostanę mamą. Chodzę do szkoły rodzenia i doszłam do wniosku, że źle przygotowałam wyprawkę dla dzidziuisia. Na rozmiar 62 mam tylko 6 par śpioszków, 5 body i 12 kaftaników. Nic do siebie chyba nie pasuje, nie wiem jak to dobrać ze sobą. Z czym ubiera się kaftaniki kolorowe w różne motywy skoro śpiochy też są kolorowe?Jak w ogóle stosuje się kaftaniki? A body? Samo? Z gołymi nóżkami? Jestem mega zielona, zła i w ogóle... Mam wrażenie, że wszystko kupiłam źle, wydałam mnóstwo kasy, a nie mam co zabrać na naukę szkole rodzenia, bo nie wiem co z czym pasuje i do czego się nosi...Nie mam dookoła siebie żadnych dzidziusiów, nie mam kogo się poradzić:(Pomocy:(

Gość gość
Myślę że dziecko nie będzie miało jeszcze tak rozwiniętego poczucia estetycznego i jeśli je będziesz kochała wybaczy ci ten mankament w garderobie. O pytania ciuchowe co warto mieć i z czym zakładać zapytaj na szkole rodzenia, po to jest by pomagać przyszłym mamą, tylko nie pytaj jakie kolory ze sobą łączyć, a co z czym.

Gość gość
Zawsze możesz podejśc do porządnego sklepu z odzieżą niemowleca i zapytać co i jak, dokupując asortyment. Np. Do takiego, który istnieje jako pierwszy na danym terenie - to gwarancja doświadczenia i jakości (chinszczyzna nie utrzyma się długo). A co do ubranek: body + śpioch/polspioch/spodnie. Kaftanik + śpioch. Pajacyk (bardzo wygodny). Podkoszulki sa pod pajacyk najczęściej, oraz pod kaftanik. Body najlepsze na początek, to te rozpinane przez środek. Ewentualnie ZAWSZE na napki przy szyjce. Lapki niedrapki masz? Skarpetki? Tetre?