Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Młodzi rodzice a zasiłek

Polecane posty

Gość gość

Witam Mam 18 lat a mój chłopak 19. Wpadliśmy i urodził nam się piękny zdrowy syn. Chciałam zapytać o to czy MOPS pomoże nam jakoś a przynajmniej wesprze do czasu aż nie polepszymy swojej sytuacji materialnej. Mój chłopak na dzień dzisiejszy pracuje na czarno i zarabia 600zł. Ja jestem zarejestrowana w Urzędzie Pracy bez żadnego prawa do zasiłku. Mieszkamy u rodziców chłopaka i mamy dla siebie dwa pokoje. Czy należy nam się jakiś zasiłek ?

Gość gość
niestety w mopsie są brane pod uwagę dochody wszystkich osób, które z wami mieszkają. także wszystko zależy jakie są dochody rodziców twojego chłopaka

Gość gość
W domu mieszka brat i siostra mojego chłopaka oni mieszkają na piętrze. Rodzice z babcią na dole a my mieszkamy na poddaszu. Brat chłopaka zarabia 2,300zł/rękę, siostra 1700zł/rękę, ojciec chłopaka ma wysoką emeryturę 4200zł a mama jest na utrzymaniu męża czyli taty chłopaka. Mój chłopak obecnie pracuje na czarno i ma +- 600zł miesięcznie a ja jestem w urzędzie pracy.

Gość gość
najlepiej iść do mopsu i się dowiedzieć, ale dwa lata temu byłam w podobnej sytuacji i policzyli dochody moich rodziców.

Gość gość
z mops na pewno nie dostaniecie nic, bo oni oceniają ogólną sytuację, warunki mieszkaniowe...głupie to jest, ale znam rodziny mieszkające u rodziców z dużo niższym dochodem, na 1 pokoju i nic nie dostają ;-( dziwię się trochę, że siedzicie u rodziców męża i oboje nie pracujecie w sumie ;-( chłopak 600zł to chyba niewiele pracuje a Ty siedzisz w domu i czekach na pieniądze z opieki? młodzi jesteście, ale pełnoletni, macie dziecko, idźcie do pracy i zarabiajcie na siebie. I tak macie super warunki, macie gdzie mieszkać i pewnie jeszcze wiele od teściów pomocy.

Gość gość
nie uczycie się, jesteście dorośli, dlaczego nie pracujecie?

Gość gość
Szukam cały czas pracy mój chłopak tak samo. Mieszkamy na wsi dookoła dwa większe miasta oddalone jedno o 15km drugie o 30km. Ciężko u nas o jakąkolwiek pracę, na jedno miejsce jest stu chętnych. Gdyby było tak łatwo pracę znaleźć to nawet bym nie myślała o zasiłkach ale jesteśmy aktualnie w takiej sytuacji i każda pomoc się przyda. Chłopak się naprawdę stara, jeździ na rozmowy kwalifikacyjne które i tak z góry są już ustawione. Większość ofert to i tak wyzysk i oszustwo typu praca jako przedstawiciel od wciskania starszym ludziom materaców itp. Ciężko jest.