Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wakacje wykupione a ja zgubiłam dowód osobisty załamię się

Polecane posty

Gość gość

chyba zgłupieje, już nie wiem co robić. W sobotę zapłaciliśmy za wycieczkę która ma być w lipcu, wczoraj potrzebowałam coś uzupełnić i okazuje się że nie ma mojego dowodu. Nigdzie!!! a nie wyrobię tak szybko bo mieszkamy za granicą i konsulat chyba mi nie załatwi nowego dowodu, paszport kosztuje 110 euro a czeka się na niego 2-3 miesiące. Jesteśmy w d***e

Gość gość
No to fajnie masz....Nie wiem jak mozna zgubic wazny dokument

Gość gość
A ja zamiast pisać tutaj już byłabym w konsulacie i składała papiery na jedno i drugie. Może akurat szybciej wyrobią Ci którąś z tych rzeczy.

Gość gość
dowod wyrabia sie tylko w Polsce niestety ale uspokoj sie i przeszukaj wszystko raz jeszcze moj brat zgubil paszport i nawet zglosil zaginiecie, znalazl go po 3 mcach calkiem przypadkiem w podszewce plecaka

Gość gość
pozatym w takich sytuacjach byc moze istnieja jakies przyspieszone procedury wydania paszportu, moga ci nawet dac paszport tymczasowy

Gość dziecielina pala
POZNAJ SWOJ KRAJ przeciez wakacje pod grusza sa oplacane przez panstwowych pracodawcow :P, :P, :P

Gość gość
sorry dziewczyny ale pieniądze wakacyjne za które kupiliśmy wycieczkę to nasze zarobione pieniądze odciągane przez cały rok z wynagrodzenia. jak można zgubić, proste? dałam dowód mężowi bo miał coś wysłać do urzędu w tym ksero mojego dowodu i wtedy widziałam dowód po raz ostatni... a mąż twierdzi, że dał mi do ręki. cały weekend szukałan i nic

Gość gość
To zadzwon do konsulatu i powiedz jaka masz sytuacje. Moze uda sie cos przyspieszyc.

Gość gość
aaa i do konsulatu trzeba się umówić wcześniej. a co do dowodu niby mówią że się nie da wyrobić poza polską ale raz miałam klienta któremu na dowodzie pisało że był wydany w konsulacie RP

Gość gość
od 14 jest dziś czynne. modliłam się nawet do Antoniego

Gość gość
a nie masz innego ważnego dokumentu? Chyba w shengen wystarczy dokument umożliwiający identyikację, np. prawo jazdy

Gość gość
mam prawo jazdy ale nie jest akceptowane.

Gość gość
Jeszcze raz na spokojnie poszukaj wzzedzie bo moze byc w takim miejscu w ktorym sie nie spodziewasz

Gość gość
to gdzie ty mieszkasz?w jakim panstwie?

Gość gość
ja ostatnio szukałam książeczek zdrowia dzieci -całe szczęście znalazłam, ale az mi się włosy zjeżyły co musiałbym zrobić gdyby faktycznie zaginęły. Szukaj do skutku.

Gość gość
Ja bym przeszukala wszystkie torebki. Juz pare razy szukalam karty platniczej. Okazywalo sie ze za każdym razem wrzucalam szybko do bocznej kieszeni w torebce i tam sobie grzecznie czekała. A ja w międzyczasie zakladalam inna torebke i nie przelkadalam wszystkiego.

Gość gość
jest chyba jeszcze cos takiego jak paszport tymczasowy, ale to fakt zamiast tutaj szukac odpowiedzi, lec do konsulatu i działaj

Gość gość
nie mam za bardzo już gdzie szukać, w samochodzie nie ma... mieszkanie mamy małe i w kuchni nie ma, w salonie nie ma, w naszej sypialni nie ma, w pokoju córki też nie ma a przekopałam dosłownie wszystko

Gość gość
torebkę mam tylko jedną i to malutką no i oczywiście tam nie ma. Co do ubrań to do pracy mam służbowe w które ubieram się już w domu i też nie. Najgorsze jest to nawet nie mam punktu zaczepienia co mogłam zrobić z tym.

Gość gość
A moze polozylas na jakiejs komodzie i spadlo za nia. Albo wrzucilas do szuflady i tez za nia poleciał ostatnio tak mialam jak papierów szukalam zsunely sie za szuflade w komodzie

Gość gość
odpada. Właśnie najgorsze jest to że dałam mężowi i po tym koniec... wogóle nie kojarze żebym ja to z powrotem dostała do ręki

Gość gość
To maz musi przeszukac swoje rzeczy a ty w międzyczasie spróbuj cos w konsulacie przyspieszyc.

Gość gość
Czasem można się zdziwić. Ja zagubione książeczki znalazłam w komodzie za pudełkiem ze szklankami. W życiu nie pomyślałabym że tam będą. Prawo jazdy też raz szukałam i znalazłam w szafie w kosmetyczce. Szukaj w nietypowych miejscach.

Gość gość
no to szukaj u meza w portfelu, plecaku, ciuchach. jakim cudem nie masz paszportu? Mozna wyrobic tymczasowy w konsulacie, czas oczekiwania nie powinien przekraczac 2 tygodni.

Gość gość
Porozmawiaj z mężem, przeanalizujcie wspólnie i ustalcie czy oddał Ci dowód czy nie. Może mąż zostawił tam gdzie kserował? Albo włożył gdzieś w portfel i miał oddać... Mój mąż ma tendencje do gubienia i często czegoś szuka albo wmawia mi, że mi dał... oczywiście znajduje u siebie. Jeżeli nie znajdziesz to wyrabiaj, jest sporo czasu.

Gość gość
A moze dowod został w xero ? Niech popyta tam gdzie kserowal

Gość gość
Do lipca da sie wyrobić, ale potrzebujesz 2 wizyty w pl. Lub jednocześnie do konsulatu, żeby nie miec paszportu, to tez porażka.

Gość gość
paszport tymczasowy ci wyrobią i z tym paszportem jedź do PL i wyrabiaj dowód, obecnie czas oczekiwania to tydzien jeśli sytuacja jest pilna.

Gość gość
dzwoniłam do konsulatu, mam przywiesć protokół z policji że zgubiono i z tym do konsulatu bez umówionej wizyty. 30 dni się czeka, 110 euro :(

Gość gość
Nie stać cię na 110 euro jak mieszkasz za granicą? Bez przesady. 30 dni i masz paszport