Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dziadkowie maja wpływ na wychowanie dziecka

Polecane posty

Gość gość

Czy wasi rodzice /teściowie maja wpływ na wychowanie waszych dzieci ? Czy uważacie ze dziadkowie sa tylko od rozpieszczania wnuków ?

Gość gość
U mnie rodzice sa od wychowania a dziadkowie od kochania i rozpieszczania.

Gość gość
Moi teściowie się wchrzaniali dlatego teraz nie mają kontaktu z wnuczką. Moja mama jest od rozpieszczania :) I tak powinno być

Gość gość
tak maja wpływ na wychowanie mojego syna np. mama go piluje jak jestem w pracy,teściowej rad też słucham z chęcią,moja babcia równiez się zajmowała mna i uwazam to za dobry model

Gość ANOOOO
Tak maja wpływ bo moje dzieci duzo czasu spadzają z dziadkami:) Dzieci wiedza ze maja słuchać dziadków tak samo jak nas rodzicow. Jeśli są niegrzeczne to babcia czy dziadek dają kare .

Gość gość
Każda osoba, która ma stycznosć z dzieckiem w relacji opiekun-podopieczny, ma wpływ na jego wychowanie. Dziadkowie więc też jakiś wpływ na dziecko mają. Aczkolwiek ja nie uważam, ze dziadkowie sa od rozpieszczania . Rozpieszczanie jest dość negatywnym zjawiskiem. Oczywiście dziadkowie sa bardziej pobłażliwy ale wymagam też aby w kontaktach z dzieckiem respektowali moje zasady wychowawcze. Więc teoretycznie mają wpływ na wychowanie dziecka a w praktyce to wychowanie i tak przebiega w sposób, jaki ja preferuję :P