Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

benefity dla samotnych matek

Polecane posty

Gość gość

Hej mam pytanie czy beda przyslugiwac mojej mamie jakies benefity? ????? Jest po rozwodzie z moim ojcem, ma 4 dzieci w wieku ponizej 16 roku zycia i jest w kolejnej ciazy. jest w polsce sama i chce do mnie przyjechac go wielkiej brytani... z tad moje pytanie czy dostanie jakies benefity zasilki czy cos takiego??? pracy nie podejmie narazie ale chce pozniej pracowac wiem ze musi pracowac ale co ma zrobioc napoczatku w ciazy nie pojdzie do pracy bo jest 7 miesiacu ciazy . prosze pomozcie :<<< ja sama nie dam rady utrzymac ich wszystkich

Gość gość
jesli ktos cos wie niech da znac jak najszybciej z gory dziekuje :>>>>

Gość gość
Chyba sie wam p******* z tymi benefitami. Jak narobila bachorow to niech zarobi na nich. Noc tylko ciagnac za darmo od panstwa jeszcze nie swojego. Mam nadzieje ze nadejdzie dzien kiedy rzad w uk sie opamieta i zlikwiduje zasilki dla obcokrajowcow. Jak widze te wuzkpwe tzw samotne z gachem ma boku to dla mnie samotnie ale k****ace sie. 95 % z was przyjezdza tu robicmale benki i zyc z panstwa bez pomyslow na zycie. Banda niedorajdow. Dlatego taka opinia o polakach tutaj. 10 lat tu siedze i zadnego gowna nie bralem mam wlasny biznes i dom a co najwazniejsze nie na kredyt.

Gość 0 Terenia 0
Jaka patologia :O Stara dupa a taka głupia, co ona myśli, że narobi bachorów, wyjedzie do UK i będzie żyła jak księżniczka nie robiąc nic? Nie ma tak dobrze, nic jej ani jej bachorom się nie należy, więc jak przyjedzie będziecie wpie/rdalać tynk ze ścian, a na pewno w międzyczasie jakaś życzliwa osoba zgłosi to do opieki społecznej i pożegnasz się ze swoim rodzeństwem 😴

Niestety ale wszystkie panie wybierajace sie do Wielkiej Brytanii, liczace na pieniazki, zasilki i tp i td, obudza sie z reka w nocniku. Nie ma juz tego co bylo kilka lat temu. Ostatnimi czasy wchodza nowe ustawy, nastepuje redukcja pomocy socjalnej, wszelkie zapomogi sa obywatelom zabierane lub redukowane, a nowi przyjezdni sa dokladnie sprawdzani, duzo biurokracji. Kto sie osiedlil kilka lat temu to jeszcze jako tako mogl skorzystac z pomocy socjalnej, teraz juz bardzo trudno.

Gość gość
jak ktos sie wybiera ala rodzina do uk i ojciec dzieci tylko pracuje matka siedzi z dziecmi to wiadomo ze benefity dostana.

Gość gość
My Polacy już tak mamy, komuna nas rozleniwiła nauczyła że wszystko się załatwia, oszukuje masę rencistów zdrowych jak byki siedziało na garnuszku zusu a na czarno jeździli za granicę zarabiać kasę za pieniądze załatwiali sobie renty i śmiali się z głupków co pracują uczciwie takie coś przenosi się na grunt Uk i dziwią się że nas nie lubią

Gość gość
polacy to dno

Gość gość
Dziewczyno, mama na pewno nie bedzie tu miala lepiej niz w polsce, ja pracuje w uk od 10 lat, za tydzien przechodze na macierzynski i tylko na pol roku bo na wiecej mnie nie stac. Z £2000 pensji dostane 90% przez 6 tygodni a pozniej £138.18 tygodniowo przed podatkiem plus child benefit, ktory tu wynosi w okolicach £80 miesiecznie. Twoja mama dostalaby tylko the £80 na kazde dziecko poniewaz nie pracowala. Z tego zyc sie nie da, sama na pewno wiesz skoro tu jestes. Lepiej wez nadgodziny lub druga prace i wyslij mamie troche grosza. A i tatus powinien miec zwiekszone alimenty skoro ona oczekuje kolejnego dziecka.

Gość gość
a na dzien dzisiejszy po jakim czasie pracy w UK mozna starac sie o benefity teraz to wszystko sie zmienia dlatego pytam??i od czego zalezy dlugi okres oczekiwania na nie??

gość jak ktos sie wybiera ala rodzina do uk i ojciec dzieci tylko pracuje matka siedzi z dziecmi to wiadomo ze benefity dostana. xxxx Nie zgadzam sie z tym. Wszystko zalezy od dochodow tejze rodziny i zarobkow, takze od wieku dzieci. Nadal pozostaje przy moim pierwszym poscie.