Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sterylizacja kotki,czy zmieni zachowanie?

Polecane posty

Gość gość

moja kotka obsikuje meble,i je niszczy rowniez drapiac.czy sterylizacja to zmieni?

Gość apap z kodeina
moj kocur robi to samo nie zamierzam go sterylizowac jest zwierzeciem i ma prawo do zwierzecych zachowan

Gość gość
no rozumiem...posiadanie zwierzecia niesie konsekwencje, ale kocur to troche inna bajka. moja kotka sie meczy z ciaglymi rujami,hormony buzuja, tabletki pomagaja na chwile no i kanapa za 4 tysiace jest do wywalenia.

Gość gość
kotka może siusiać z powodu chorób nerek lub pęcherza przydałoby się badanie krwi, moczu drapanie to norma: kot w ten sposób ostrzy lub tępi pazurki moje nigdy nie drapały bo były wychodzące niektóre kotki mają też problem z pęcherzem po sterylce: kikut macicy uciska na pęcherz i wtedy kot może odczuwać nagłe parcie na pęcherz, jedyne leczenie to operacja korygująca

Gość gość
nie ma chorych nerek.moje pytanie to czy po serylizacji jest szansa ze nie bedzie sijala na kanape

Gość gość
żaden z moich kotów nie obsikiwał niczego w domu zawsze czytam opinie że robią tak koty chore lub zestresowane koty które odczuwają ból przy sikaniu wybierają miękkie materiały zamiast swojej kuwety przeanalizuj od kiedy pojawił się problem, czy coś się w domu zmieniło co mogło mieć wpływ na zachowanie zwierzaka: jakiś remont, przestawianie kuwety itp

Gość gość
kotka ma dwa lata i od pierwszej rui obsikuje te meble no akceptowalam,nie chcialam steryizowac bo nie mialam serca. ale teraz juz po prostu bede nieugieta. tylko cxy to cos zmieni

Gość gość
oczywiście , moja kotka była nie do zniesienia , była tak bezczelna ze potrafiła mi w nocy nasikać na poduszkę tuz przed moim nosem , teraz po zabiegu , 2lata jest zupełnie inna , nie jest słodziutka i do rany przyłóż bo ona jest damulka , ale to juz zupełnie inny kot , powiedziała bym kotek :)

Gość gość
nooo mi potrafi tez na poduszke nasdikac no jakbym o swojej czytala. no to czas na weterynarza