Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmartwioonaaaa

Uciskający ból głowy i zatkane uszy

Polecane posty

Gość Zmartwioonaaaa

Witam. Wczoraj obudziłam się z ogromnym uciskającym bólem głowy i zatkanymi uszami. Przeszło mi około południa i zapomniałam o sprawie. Dzisiaj sytuacja się powtórzyła, ale niestety nie przechodzi tak jak wczoraj - wręcz przeciwnie. Czuję się tak, jakby w głowie było bardzo wysokie ciśnienie naciskające na uszy. Do tego jestem bardzo rozkojarzona i ogólnie rozbita. Mam także lekką temperaturę. Nie mam tendencji do wyolbrzymiania swoich dolegliwości, ale to uczucie jest niezwykle dziwne i drażniące - nie mogę prawie funkcjonować w pracy. Mierzyłam ciśnienie - w normie. Nie mam pojęcia czy powinnam iść z tym do lekarza, czy powinnam czekać. Ma ktoś pomysł co to może być? Próbowałam przeszukać internet - nie znalazłam żadnych cennych info, oprócz tego że może to być spowodowane ciśnieniem (które mam w normie). Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi.

Gość Zmartioonaaa
Zapomniałam dodać bardzo ważny szczegół - dziś rano miałam też okropne mdłości - przeszły koło południa.

Gość Kulinek19
Myślę, że lepiej pójść. Nigdy nie wiadomo co się czai za rogiem. Muszą Ci pomóc - przynajmniej zrobią jakieś badania. Dziwne jest to że aż tak Cię ścieło to z nóg. Nie mam pomysłu, co to może być. Może jest tu ktoś mądrzejszy od starego urzędnika :)

Gość gość
moze mialas wylew, powinnas isc do lekarza natychmiast

Gość Migotka1m
Nie, no chyba wylew to nie, ale brzmi niepokojąco. Nie chcę Cię straszyć ale połączenie tych objawów może nawet świadczyć o nacisku na partie mózgu - więc nie zwlekaj z lekarzem.

Gość gość
Jeżeli boli Cię głowa i wymiotujesz, to może (chociaż oczywiście nie musi) być coś naprawdę poważnego. Możesz przygiąć brodę do klatki piersiowej leżąc płasko na plecach? Ja bym na Twoim miejscu poszła do lekarza sprawdzić co jest grane.

Gość Zmartwioonaa
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, utwierdziliście mnie w przekonaniu że powinnam się wybrać do lekarza jeszcze dziś. Pozdrawiam serdecznie :)

Gość gość
Zbadaj cholesterol!

Gość gość
lece juz z taka lachą żeby pogonić cie do lekarza a może masz niedokrwistość ,?

Gość gość
przeciez wylew do mozgu nie musi zaraz objawiac sie zgonem albo paralizem. jesli doszlo do nieduzego wylewu, moga to byc jego objawy.

Gość gość
skok cisnienia to moze byc tez

Gość Zmartwioonaaa
No tak...jak się nad tym zastanawiam to przyczyn może być wiele. Obiecuję że jutro napiszę co mi dolega - może przyda się w kiedyś komuś, kto będzie tak jak ja szukał odpowiedzi :) Cholesterol miałam badany około miesiąca temu w ramach regularnych badań - był całkowitej normie, więc to pewnie nie to.

Gość gość
mam nadzieje, ze napiszesz nam, co na to medycy.

Gość gość
I co sie w koncu okazalo?? Wydaje mi sie ze mam podobne objawy

Gość gość
I umarła. Nie ma odpowiedzi