Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wymiary dziecka w 31 tc

Polecane posty

Gość gość

zgodnie z wymiarami brzuszka i kosci udowej wychodzi 31 tc, za to wymiary główki i wskazują na 34 tc - szacowana waga dziecka to 1799 g. Jakie Wasze dzieciaczki miały wymiary i czy również miały kilku tygodniowe odstępstwa między poszczególnymi częściami ciałka?

Gość gość
w 32 tc miała ok. 2100 gram a wymiary poszczególnych części ciała to nie pamiętam, musiałąbym sprawdzić ale bywało tak, że np. główka rozwinięta na 33t4d, coś innego na trochę inny. I jest ok, urodziła się śliczna dziewczynka i wszystko ma w porządku. Długie nogi ma :D

Gość gość
uf to świetnie :) bo już zaczynałam się martwić, że nie rośnie mi równomiernie :)

Gość gość
Nie przejmuj się, tak jak my mamy różną budowę tak samo i dzieci. Właśnie leży tu obok mnie i ma wszystko na swoim miejscu, ładne i kształtne.

Gość gość
Moj w 27 tc 1050 g nie za malo? Gin mowil,ze ok:-)

Gość gość
Jak lekarz mówił, że ok to pewnie tak jest. U mnie w tym 32 tygodniu było 2100 i się dziecko spore urodziło bo prawie 4 kg :)

Gość gość
Niby usg to błogosławieństwo umożliwiające podglądanie malucha, ale niejednokrotnie tez nam strachu napędza - dopóki lekarz mówi, że jest wszystko ok warto sie tego trzymać :)))

Gość gość
Ja wlasnie dzisiaj bylam na badaniach w szpitalu bo na oststnim USG wyszlo mi, ze glowka jest wieksza o 2 tygodnie od brzuszka i trzy tygodnie od koscu udowej. Okazalo sie wszystko ok i nie ma sie czym martwic. Jak to powiedzial lekarz nie kazdy czlowiek jest taki sam, a USG wylicza wielkosci ze srednich. Druga sprawa jest to, ze w 31 tygodniu ciazy juz nie da sie tak dokladnie wszystkiego zmierzyc i sprawdzic co do milimetra bo ciaza jest juz za duza. Wiec nie masz sie czym martwic :)