Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dzis na obiad domowa pizza a u was?

Polecane posty

Gość gość

Sos pomidorowy robiony wlasnorecznie,tak jak i ciasto,świeże zdrowe produkty cebulka czerwona,papryka,pieczarki,kielbaska,szczypiorek,camembert:)do tego zolty ser no i sos czosnkowy również robiony samodzielnie...cieniuteńkie ciasto. mój maz ja uwielbia ja rowniez.jestem w 33 tc,przytylam do tej pory 10 kg:):):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A dasz przepis na ciasto???:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dam:) barrrrdzo prosty:) najpierw robie taki "rozczyn" w malym garnuszku mieszam polowe cieplego mleka i wode przegotowaną (50%na50%) - cala mieszanka nie wiecej nic 1/3 garnuszka. do tego pol kostki drozdzy. 2 łyżki mąki albo nawet 3.mieszam az mi sie maka "rozpusci" potem 3 łyzeczki cukru, moze byc wiecej, ale bez przesady zeby ciasto nie bylo za slodkie. odstawiam w cieple miejsce-przykrywam sciereczka.Az rozczyn zacznie rosnąc. przygotowuje sobie sypkie skladniki czyli make (specjalna do pizzy) sol, olej (ja uzywam rzepakowego-Olivier) przyprawy(bazylia, oregano, pieprz, sól, tymianek, kminek) wszystko mieszam ze soba i dodaje wyrosniety rozczyn.Wyrabiam (ja akurat w robocie kuchennym, ze specjalna koncowka do wyrabiania ciasta) az ciasto bedzie odchodzic od palców, dosypuje maki w razie koniecznosci). Jak juz bedzie takie jak trzeba odstawiam do wyrosniecia na przynajmniej 2 h. pozniej rozwalkowuje, wstawiam do formy na pizze, smaruje sosem i przybieram skladnikami wg uzniania. To tyle:) ciasto zawsze wychodzi idealne. A no i nagrzewam piekarnik na 200*C i na 15 minut :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
o super przepis:D dzięki bardzo!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
makaron tagiatelle z kurczakiem w sosie serowo-brokułowym. też robiłam wszystko sama, zero gotowców czy "pomysłów na" brokuł mrożony.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
U nad lasagna :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a u nas kupna pizza ze sprawdzonej pizzerii

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
33 tc i już 10 kg? :O omg to do końca równie dobrze jeszcze z 10 Ci wskoczy... współczuję potem zrzucania. Domowa pizza fajna sprawa, też czasem robię, ale nie chciałabym tyle co Ty przytyć. ja w 1 ciąży w 33tc miałam 2 kg na plusie - do końca 5, w 2 ciąży nie wiem ile miałam w 33 tc, ale w 38 jak miałam cc, to miałam 9 na plusie. a u nas dziś pieczony pstrąg z warzywami - mniam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×