Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość 222111

Nie mogę wytrzymać z własną matką pod jednym dachem

Polecane posty

Gość gość 222111

Moja matka wtrąca się w moje małżeństwo, w wychowanie dziecka, rządzi mną, już od tygodnia się nie odzywamy. Wiem, że najlepszym rozwiązaniem byłoby wyprowadzić się ale dom jest wyłącznie mój a ona nie ma do niego żadnego prawa, nie chcę uciekać z własnego domu, bo ona go zaprzepaści. Poszukuję osób, które mają podobną sytuację z rodzicami, teściami aby się wygadać i wyżalić.

Gość gość
Mialam podobna sytuacje z matka. Wiele lat krzywd. Żadne instytucje nie pomogly ani zaden psycholog. Pomogl roozaniec. Sprawdz sama, ze dziala.

Gość gość
to ją zabij

Gość gość 222111
Różaniec? W jakim sensie? Bo ja za bardzo religijna nie jestem

Gość gość
to niech ona się wyprowadzi skoro to twój dom

Gość gość 222111
Wątpi żeby chciała się dobrowolnie wyprowadzić i do kogo, siostra i brat też jej nie przyjmą. Dla mnie to też trudna sytuacja, siedzę zamknięta z dzieckiem w jednym pokoju, wychodzimy tylko na chwilę do łazienki i dalej się zamykamy, przynieśliśmy sobie kuchenkę do pokoju i tutaj gotuję.

Gość gość
Porozmawiaj z mamą szczerze i od serca , przy kawie lub przy winie.Powiedz jej co ci się w niej nie podoba i ona niech ci powie o co jej chodzi.

Gość gość 222111
Ja jej już setki razy mówiłam o co mi chodzi, tylko, że ona ma już taki charakter, nie zmieni się, niby ma dopiero 55 lat a jest bardzo zrzędliwa, nic jej się wiecznie nie podoba, wszystko jest nie tak. Nie proszę tutaj o jakieś rady, bo tak naprawdę niewiele da się zrobić w tej sytuacji, raczej zastanawiam się czy ktoś ma może podobne doświadczenia i jak sobie z tym radzi.

Gość gość
Roozaniec za mame odmawialam - w jej intencji i nawet w myslach jej dobrze zyczylam - doroslam do tego po wielu latach do tego kiedy inne metody zawiodly. Zmienila sie o 180 stopni. Roozaniec naprawde dziala. Dziala na kazdego i na niewierzacego rowniez. Szczerze polecam.

Gość gość 222111
Akurat moja matka cały czas biega z różańcem i nie wiele jej to pomaga,