Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę wyprać rzeczy noworodka w zwykłym proszku?

Polecane posty

Gość gość

A konkretnie w kapsułkach wizira? Płyn do płukania to Lenor dla niemowląt i jeszcze będę wszystko prasować,jak myślicie?

Gość gość
ja zawsze prałam w tym samym proszku co nasze ubrania. brat i bratowa robili tak samo, wiele kolezanek tez.

Gość gość
Ja akurat pierwsze ciuchy prałam z proszku dla dzieci jest delikatny i bez zapachu intensywnego .Płukać nie płukałam wcale . Potem jak miał parę mies zaczęłam prac w naszym i niestety skóra na plecach małego zrobiła się sucha i w małą drobną wysypkę ,zmieniłam po czasie skóra wróciła do normy ,ale nie wszystkie dzieci muszą być uczulone chociaż ogólnie mój alergikiem nie jest a tak zareagował ,potem po roku spróbowałam ponownie z proszkiem dla wszystkich i już jest ok .

Gość gość
Pierwsze 2-3miesiące prałam w proszku dla niemowląt potem jak zobaczyłam,że się nie uczula prałam w zwykłym tylko 2 razy płukałam dla pewności.

Gość gość
Prac owszem, ale lepiej bez plynu do plukania

Gość gość
możesz spróbować, tylko podwójne płukanie i żadnych płynów do płukania, to zbędne...

Gość gość
można ale potem dzieciaczka może podrażniać,wszystko się robi metodą prób i błędów,ja prałam ciągle w niemieckim persilu i podrażniało,ostatnio kupiłam dla dzieci i jest ok

Gość gość
Ja pralam i plukalam w Lowelii ale tylko przez dwa miesiace a potem dorzucalam po jednym ;)kaftaniku do naszego prania a uzywalam E Bonuksa i jak bylo ok to potem pralam juz normalnie tylko plyn do plukania dlugo kupowalam dla niemowlat calej rodzinie w tym plukalam ale nasze ciuchy zle to znosily bo lapaly brud jak szalone sama wyprobuj co twojej dzidzi szkodzi a co nie

Gość gość
Wszystko prałam przed narodzinami w naszym proszku. A potem wszystko prałam od nowa w płatkach mydlanych. Jeruna, ale było z tym roboty ! :D Ale jego nawet ubranka wyprane w proszku dziecięcym typowo uczulały wiec nie było wyjścia. Tak prałam w tych płatkach dopóki 8 miesięcy nie ukończył

Gość Justann
A ja powiem tak: normalne proszki są dla małego dziecka niewskazane, nawet jak nie wyskakuje od razu uczulenie. Generalnie nadmiar chemii (w proszkach, detergentach i kosmetykach) powoduje, że w przyszłości dziecko będzie alergikiem. Dobrze jest więc, używać wszystkiego z umiarem. Proszki powinny być więc przeznaczone dla dzieci, kosmetyki również i w niewielkiej ilości.

Gość gość
jesli nie stac cie na proszek dla niemowląt to pierz w tym co masz ale uzyj mniej niz do prania waszych rzeczy i nie plucz juz w plynie, to zbedne.

Gość gość
dodatkowe plukanie i zamiast zmiekczacza lyzeczka octu