Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adrainna Wudke

Aby uniknąć płacenia alimentów wystarczy......

Polecane posty

Gość gość
A ja mam pytanie mam roczną córeczkę z byłą dziewczyną, piszę że byłą ponieważ odeszła ode mnie pod koniec Lipca po czym dowiedziałem się że zdradzała mnie z moim bratem od jakiegoś czasu a po odejściu nadal to robili do tej pory uważam ja i wiele innych osób że byłem dobrym partnerem i ojcem lecz ona stwierdziła że mnie nie kocha:( teraz nawet jej rodzina się od niej odwróciła a ja z miłości do niej bardzo chce do niej wrócić lecz nie mogę liczyć na to samo z jej strony:( Mieliśmy nieć sprawę o alimenty ponieważ ja ja założyłem o dobrowolne płacenie alimentów w kwocie 350 zł ale sąd odrzucił pozew i teraz była partnerka pyta się mnie czy ma składać o alimenty i będzie w tedy mogła brać rodzinne z opieki czy się dogadamy miedzy sobą ale musiał bym płacić jej po 500 zł i nie wiem czy mam się zgodzić bo wolał bym nie iść z tym do sądu ale za wiele nie zarabiam ok 1200 zł a muszę spłacać jeszcze wspólny kredyt po 500 zł a w tej chwili sie tak zadłużyłem w pracy że nie wiem czy starczy mi na alimenty i ta ratę ponieważ mi ciężko mieszkam z mamą która nie pracuje a i dużo pomagam mojej byłej oprócz alimentów. proszę o szybką radę bo zbliża się tez sezon zimowy i szef powiedział że możliwe że będą zwolnienia z braku pracy:(

Gość gość
Ledwo się wiosna zaczęła, a u ciebie już sezon zimowy zaraz? Z Kamczatki piszesz? ;) Moja rada: niech składa pozew i idź do sądu. W sądzie nie godź się na więcej niż 200 zł. STANOWCZO!! Opowiesz o swojej sytuacji i zasądzą ci 300 zł. I wszyscy wyjdą uradowani.