Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bartek13z97

Od czego zacząć ?

Polecane posty

Gość bartek13z97

Siema. Mam 17 lat i około 178 cm wzrostu warze około 85kg i chciał bym schudnąć co najmniej 5-10 kg . Mój problem jest taki od czego zacząć ? Liczę na pomoc i z góry dziękuje :)

Gość Heniuś
Żeby efektywnie spalać tłuszcz trzeba robić dużo aerobów. A do tego trzeba mieć formę - więc najpierw trzeba zrobić formę (co zajmie pewnie około 3 miesięcy z racji tego, że jesteś młody) 1. Marszobiegi/Pływanie/Rower/Rolki 2. Lekkie ćwiczenia siłowe by wspomóc proces adaptacji do wysiłku 3. Jedzenie - czyli wbić sobie do głowy jak się odżywiać, jak łączyć jedzonko z treningami, co jeść i kiedy itp. Jak już będziesz w jako takiej formie (np. w 12 minut przebiegniesz co najmniej 2,5 km) to sam zdecydujesz, jaki rodzaj/rodzaje sportu będziesz uprawiał. I powtarzam od 20 lat - celem nie ma być schudnięcie czy waga taka a owaka lecz zmiana stylu życia! Co z tego, że w 3 miesiące schudniesz jak potem w miesiąc to odrobisz z nawiązką?

Gość bartek13z97
dzięki wielkie za rade pozdrawiam

Gość gość
Tak jak radzil przedmowca. Trzeba zmienic styl zycia. Nie obciazaj sie dietami, tylko zmien nawyki zywieniowe. Poczytaj o diecie zbilansowanej. Dostarczy Ci ona wszystkich skladnikow, jakich potrzebuje Twoj organizm. Zadbaj o regularne posilki. Znajdz taka forme aktywnosci, ktora ci odpowiada i nie bedzie dla Ciebie przykrym obowiazkiem. Ja schudlam 20kg. Cwiczylam godzine dziennie na orbitreku. Potem dorzucilam 2godz. fitnessu. Teraz dla utrzymania efektu cwicze min. 3razy w tygodniu. Jesli waga rosnie. np. po swietach, na biezaco ja zbijam, poprzez ostrozniesze jedzenie. Powodzenia :-)

Gość metlofe67
odchudzanie zacznij od roweru i spacerów! najlepiej kupić od razu porządny model,np http://www.centrumrowerowe.pl/rowery/miejskie-city/p,rower-moderato-brazowo-niebieski-kross,282431.html?qrtc_slt=slt_product_2_cr&qrtc_tpl=tpl_prod_view&qrtc_typ=prd&qrtc_prd=75877496&qrtc_pos=2&skad=quartic ;) wtedy bardziej się chce :D