Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy garnitur sprawdzi się na wesele dla 1,5 r dziecka

Polecane posty

Gość gość

Wesele jest w czerwcu. Zastanawiam się czy dobrym pomysłem jest zakup garnituru czy raczej czegoś wygodniejszego. W sklepach garniturki są po ok 250-400 zł, a allegro po 100 zł-różnica w materiale czy wykonaniu, orientuje się któraś może? Nie ukrywam że szkoda mi pieniędzy (250-400)na garniturek który synek ubierze tylko 1 raz.

Gość gość
Kup mu koszule i do tego jakies wygodne materialowe spodnie ktore wykorzystasz potem. Mozesz tez zamiast koszuli kupic biale polo i elegancki cienki sweterek Obie rzeczy uzyjesz jeszcze. Ja na allegro w ciemno bym sie bala kupować bo jakosci materiałów nie widac na zdjęciu .

Gość gość
uważam tak jak osoba wyżej...żeby to chociaż przedszkolak był, a taki 1,5 roczny z pieluchą i w garniturze, dla mnie przesada ;)

Gość gość
to co 1,5 roczne dziecko ma wesele ??Wow

Gość gość
Naprawdę myślisz, że takiemu małemu dziecku, które niedawno nauczyło się chodzić będzie wygodnie w garniturku? Chyba tylko do zdjęcia. Masakra. Ty też będziesz go tylko nosić i uważać żeby się nie poplamił albo nie rozwalił spodni na kolanach.

Gość gość
No właśnie też myślałam żeby go ubrać na luzie ale odpowiednio do sytuacji. Rozmawiałam ostatni z 3 mamami które też mają dzieci w podobnym wieku i starszym , wręcz mnie skrzyczały i wyśmiały, że jak to bez garnituru!!, że ich dzieci pójdą w garniturach....!!! Nie chcę żeby mój odstawiał:( usłyszałam nawet za plecami, że "matka to się wystroi, a dzieciak w łachach...":(

Gość gość
Ubierz dziecko dla jego wygody swojej wygody a nie dla trzepniętych w czerep mamusiek. To maluszek. Swoją drogą, naprawdę przejmujesz się takim gadaniem, co Ty jesteś w gimnazjum?

Gość gość
Kto zabiera dziecko ma wesele,to nie ma chyba za duzo rozumu....

Gość gość
Ubierz dziecko ładnie, ale wygodnie, garnitur to nie jest dobry pomysł. A co do dzieci na weselu-moje ma 14 miesięcy, a było na 3. Tak się złożyło, że w przeciągu 8 miesięcy mieliśmy 3 wesela i nie wyobrażałam sobie, by takiego maluszka zostawić z kimś, tym bardziej, że podczas pierwszego wesela córka była jeszcze na moim mleku. Dwa z tych wesel były wyjazdowe, jedno 500km, a drugie 300km od domu. Daliśmy radę, wybawiliśmy się i było super. Córka też miała sukieneczki wygodne, z miękkich materiałów, do tego bawełniane rajstopki i body z długim lub krótkim rękawem, w zależności od temperatury.

Gość gość
Kto zabiera dziecko na wesele? A własnie takie mamuśki co się chcą [pochwalić przed całym światem, jeszcze strojąc w garnitur jak jakąś lalkę 😡 taki mały w garniturku wygląda jak zgredek albo karzeł. Nigdy!

Gość gość
Ja mam 1.5 rocznego synka i lubie jak jest elegancki przy stosownych okazjach. Polo elgancki sweter i proste materialowe spodnie sa ok w takim przypadku. Jak chcesz bardziej elegancko to kup prosta koszule i do tego fajna muche. Bedzie wygladal 100 razy lepiej niz dzieciaki w garnitutach. Koszt koszuli to kolo 30 zl a mucha 20 w sklepach z ubrankami do chrztu.

Gość gość
Na roczku synek był ubrany w białe body z kołnierzykiem+ mucha do tego zielone spodnie i żółty sweterek:) wyglądał naprawdę fajnie:) Ja mam wrażenie, że w garniturach dzieci sie męczą bo to nie jest wygodny materiał. Do tego te szerokie ,a krótki marynarki które ni w ząb się nie układają tylko wiszą jak na wieszaku...;\ Dziecko zabieram bo to wesele brata- ok 22 odbiera je teściowa.

Gość gość
To ubierz w taki zestaw tylko w innych kolorach. Bedzie fajnie wygladac i bedzie mu przede wszystkim wygodnie. A po weselu uzyjesz ubranek.