Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto mieszka w bloku przy halasliwej drodze?

Polecane posty

Gość gość

czy bardzo przeszkadza wam halas? jak wam sie zyje?

Gość gość
jest ok. z czasem już tego hałasu nie słyszysz. gdy ja się przeprowadziłam to pierwsze dwa tygodnie mi przeszkadzał ale potem już nie. moj znajomy mieszka centralnie przy głównej ulicy w samym centrum gdzie auta, tramwaje itp jak ja tam jestem to słyszę każdy przejazd i hałas a on nawet już tego nie słyszy

Gość gość
bierzecie kredyty na takie mieszkania przy halasliwej drodze?

Gość gość
oj... teraz zjada się ludzie mieszkający w domach na uboczu przy lesie i ogrodzie... nie każdy niestety ma taką możliwość. w centrum też stoją bloki i ktoś w nich jednak mieszka. mi to nie przeszkadza, mam wszędzie blisko a do lasu jeżdżę na weekend

Gość gość
takie mieszkania są po prostu tańsze ja akurat mieszkam w cichej okolicy ale gdybym nie miała pieniędzy za dużo a potrzebuje mieszkania w mieście to kupiłabym przy ulicy, wyjścia nie ma byłam u znajomego który mieszka przy rondzie, przelotówce , gdzie tiry to po 4 jadą, tramwaje, auta, trabią jeśli kos musi to da sie żyć

Gość gość
mieszkania w samym centrum sa tansze? pierwsze slysze

Gość gość
tańsze w zależności jaki temat bierzesz pod uwagę mieszkanie na 4 pietrze w bloku 4 pietrowym jest tańsze niż to z 1 lub 2 pietra mieszkanie przy ulicy jest tańsze niż mieszkanie z dale od ulicy rozumiesz teraz ?

Gość gość
ja mieszkam w bliskim sąsiedztwie jednej z najbardziej *****iwych ulic w mieście. na początku było nie do zniesienia, ale z czasem się przyzwyczaiłam. teraz nawet ciężarówki jeżdżące tamtędy o 4 rano mnie nie budzą .

Gość Patrycja85
U nas są okna ze zwiększoną akustyką i faktycznie trochę to ten hałas hamuje. Też możecie się zapytać o takie rozwiązanie, moje montował RES DOM: http://res-dom.pl

Gość gość
Można się przyzwyczaić do stałego hałasu. Przy dobrych oknach dźwiękoszczelnych to nie taki znowu problem. Mieszkam w domu, na z/a/d/u/p/i/u, gdzie hałasują głównie psy, ale bywam u kuzynki, która mieszka w centrum miasta, bez przerwy coś jedzie i jeszcze blisko dworzec kolejowy. Da się wytrzymać, normalnie żyć i spać, gorzej to mieć sąsiadów jakichś pijaków i imprezowiczów, tak myślę ☺

Gość gość
Serio do tego da się przyzwyczaić? Chodzę do fryzjera przy głównej ulicy (4 pasy) i gdy są tam otwarte drzwi, to nie słychać absolutnie nic, o czym się mówi. Do tego fryzjerka mówiła, że tak się kurzy, że witrynę trzeba myć codziennie. Dla mnie to koszmar i już chyba wolałabym imprezowiczów za sąsiadów, bo przynajmniej czasami jest cisza.

Gość gość
Dwa razy mieszkałam przy bardzo *****iwej ulicy, hałasywały tramwaje samochody a do tego mieszkanie było nieopodal stoczni i uważam że łatwiej przyzwyczaić się do hałasu ulicznego niż do hałaśliwych sąsiadow gdyż nocą hałas malał a hałaśliwi sąsiedzi dopiero wtedy za zczynali impreze