Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Perfekcjoonistka

Oświetlenie domu szukam lampy

Polecane posty

Gość Perfekcjoonistka

Poszukuję jakiś ciekawych lamp - chciałabym, żeby miały niecodzienne kształty (coś w tym stylu http://cleoni.pl/pl/nowosci/atego-105.html) i pasowały do różnych wnętrz. Najważniejszy teraz jest dla mnie salon i łazienka. Waszym zdaniem warto inwestować w takie oryginalne lampy czy nie pasują one do domowych wnętrz? Ciągle się nad tym zastanawiam i nie mogę się zdecydować

Gość ramonia
fajne ale tylko do nowoczesnego stylu

Gość Haneczka00
Ja urządzając swoje mieszkanie też chciałam kupić taką lampę, ale okazało się, że ciężko ją dobrze umiejscowić, tzn. tak żeby absolutnie pasowała do wnętrza. Może kiedyś znajdę architekta, któremu uda się połączyć moje wnętrze z oryginalnymi dodatkami, bo sama nie podołałam wyzwaniu. Jeśli Ci się uda, koniecznie podziel się zdjęciem, chętnie zobaczę jak urządziłaś swoją przestrzeń :)

Gość domowaKura
Wszystko zależy od tego, jakie masz meble

Gość Perfekcjoonistka
Moje wnętrza są urządzone w nowoczesnym stylu, ale zastanawiam się, czy zamontowanie takiej lampy nie spowoduje, że wnętrze będzie "przeładowane", stąd moje pytanie :)

Gość Alicja990
Nie wiedziałam, że wybór lampy do każdego pomieszczenia w mieszkaniu to taka skomplikowana sprawa. Wydawało mi się, że wezmę pierwszą, która mi się spodoba i będzie pasowała do wnętrza, ale okazuje się, że jest to dużo bardziej skomplikowane, dlatego, że im więcej mam do wyboru tym trudniej podjąć decyzję :)

Gość Alicja990
Nie wiedziałam, że wybór lampy do każdego pomieszczenia w mieszkaniu to taka skomplikowana sprawa. Wydawało mi się, że wezmę pierwszą, która mi się spodoba i będzie pasowała do wnętrza, ale okazuje się, że jest to dużo bardziej skomplikowane, dlatego, że im więcej mam do wyboru tym trudniej podjąć decyzję :)

Gość cicha przystań nicości
pseudonowoczesna ohyda

Gość Alicja990

Gość budżetowa
@Alicja 990 wybieranie wcale nie jest takie trudne, wystarczy wiedzieć czego chcesz :) Urządzanie domu to skomplikowana sprawa, ale jeśli podejdziemy do tematu z głową uda nam się zorganizować wszystko nie wykraczając poza budżet :) Ale trzeba pamiętać o wszystkim,a nie gospodarować pieniędzmi tak, że później przez kilka miesięcy na suficie zamiast eleganckiej lampy wisi żarówka na kablu strasząca domowników :)

Gość gość
jak urządzałam dom, wiele rzeczy kupiłam w hurtowni elektrycznej http://www.jorga.pl/ mają tam niskie ceny , myślę, że ciekawe lampy też tam znajdziesz

Gość beata32
Bardzo ładne lampy stojące znalazłam na portalu www.villadecor.pl. Ogólnie specjalizują się w różnych dekoracjach i oryginalnych patentach na aranż mieszkania;) Co do wysyłki to bez problemów. Towar zgodny z opisem ze strony. Kontakt ze sklepem też bardzo miły i sprawny. Importują rzeczy bezpośrednio ze Skandynawii i Francji, można sobie je obejrzeć też w ich stacjonarnym sklepie.

Gość gość
jesli masz nowoczesne wnętrza, to czemu nie. Choć dla mnie w tego typu pomieszczeniach fajnie sprawdza się tez oświetlenie LED tak jak tu - www.sunovo.pl/14-zarowki-led-punktowe-duzej-mocy w łazience przy lustrze mam i wyglądają świetnie - takie miękkie światło dają.

Gość gość
ja mam lampy ze sklepu elektryczni.com ;) i są świetne. Bardzo fajnei wpisują się w klimat mieszkania, takie nowoczesne

Gość gość
W przystępnych cenach możesz znaleźć w sklepie IKEA. Ja mam podobny "problem" ale szukam w sklepach ze starociami lub używanami rzeczami, (takie lampy istniały od 1950-stych lat) bo nie lubię masowo produkownych rzeczy.

Gość gość
polecam www.swiatly.com.pl kupowalam tutaj oswietlenie i naprawde warto bylo, zrobie to pewnie jeszcze raz przy nastepnym wyborze

Gość gość
Na allinside.pl można znaleźć bardzo tanio lampy ;) My za ich pomocą oświetlaliśmy ogród :D

Gość gość
cześć, kieruję wiadomość do gościa - dzięki za tego posta, zajrzałam na ich stronę www.swiatly.com.pl i faktycznie mają naprawdę fajny sprzęt i jest w czym wybierać!

Gość chica guapona
Ja też szukam i przeglądam dużo stron, ostatnio się natknęłam na LumenPro - wydaje się jako bardzo fajny sklep i z wieloma lampami bardzo ładnymi. Kto od nich coś ma ?

Gość gość
Bardzo ładne lampy widziałam też na www.aurorats.pl. Zamawiałam tam oświetlenie w tym też lampy do salonu. Mają szeroką ofertę i bardzo dobre ceny.

Gość Domeczek45
Lampy takich producentów jak cleoni czy zuma line znajdziesz też na stronie lumenpro. Nie wiem jak teraz , ale jak ja kupowałam to udało mi się lampę do salonu wiszącą kupic w promocji . Trzeba po prostu zaglądac i śledzić ;)

Gość gość
Sklepy internetowe często mają promocje lub fajne rabaty. Ja ostatnio kupiłem lampy w promocji -50% na mlamp.pl :) Warto szukać w e-sklepach.

Gość Mirabelkawiola
Mi natomiast bardzo podobają się lampy ze sklepu https://technodeluxe.pl/lampy-wiszace/lampy-wiszace-drewniane Salon jest najbardziej reprezentacyjnym i nierzadko najpełniej oświetlonym pomieszczeniem w domu, dlatego zastanawiając się nad oświetleniem salonu, trzeba wziąć pod uwagę zarówno lampy stojące, jak i sufitowe, a także lampę nad stołem. Salon z racji swoich funkcji - wypoczynkowej, reprezentacyjnej, gościnnej, wymaga odpowiedniego oświetlenia sztucznym światłem. Zazwyczaj architekci starają się tak zaprojektować to pomieszczenie, by ilość naturalnego światła dawała domownikom poczucie komfortu.