Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dieta kefirowa kto chetny?

Polecane posty

Gość gość

Witam dziewczyny szukam chętnych do wspólnej batalii o piękna sylwetkę wczoraj zaczęła dietę kefirową w sumie odchudzam się od 4 miesięcy i udało mi się zrzucić 12kg i sporo cm bo tez ćwiczę ale coś ostatnio cienko mi spadają i waga i cm więc postanowiłam dać kopa swojemu metabolizmowi i spróbować właśnie ten rodzaj odchudzania może się uda ruszyć do przodu chociaż z 5 kg :) Czytałam na innych forach że na prawdę jest skuteczna że można nawet do 12 kg zjechać.

Gość gość
sam kefir tylko? dni ile?

Gość Fili80
Powinnaś coś więcej napisać o tej diecie ile tego kefiru, jakiego i jak długo?

Gość Fili80
moja partnerka między kefirem miała często ochotę na furganie fiutka :)

Gość gość
Ma różne warianty jedna polega głownie na spożywaniu tylko kefiru.

Gość gość
Inna polega na piciu kefiru przez 3 dni a później dokładamy gotowane na parze produkty.

Gość gość
Ja dla urozmaicenia robię coś na zasadzie szejka do każdego kefiru coś dodaje jakiś owoc lub warzywo albo mix.(banan,pomarańcza,maliny ,jabłko,borówka amerykańska,truskawka ,mango,arbuz mrożone lub świeże zależy co dostane w markecie albo znajdę u siebie w spiżarni z warzyw szpinak,brokuł,buraki,natka pietruszki,rzodkiewka,ogórek świeży itp Co do czasu to czytałam że od 3 dni nawet do 2 tygodni zależy od tego ile dasz rade...jedne dziewczyny piszą że stosowały ten 2 wariant ale przez tydzień inne że nawet 2 tygodnie ten pierwszy czyli na samych kefirach i schudły nawet 12 kg ja założyłam sobie tydzień może dam rade a jak mi się uda to może będę ciągła dalej i co najważniejsze wszystkie pisały ze efekt jojo nie wystąpił bo to dieta oczyszczająca.Co do ilości kefiru to bez ograniczeń ale raczej te 1,5 litra dziennie to powinno być ja np.kupuje w biedronce kefir Tola kosztuje 0.99 gr i jest go aż 400ml wiec tani i dużo go ja pije 3 sztuki kefiru z czym tam chce i czasami 2 jogurty naturalne(typu grecki też z biedronki) na 2 śniadanie i na podwieczorek a jak mam kryzys to pochrupie parę orzeszków (mieszanka studencka akurat też biedronki smaczne i zdrowe i tanie)

Gość gregorka0909
Nie znam takiej diety, jakoś nie chce mi się wierzyć że działa. Macie siłę i energię do życia po tym?? Ja zamawiam sobie catering dietetyczny z Fit Diet i mam zdrową dietę, systematycznie chudnę, coś tam do tego poćwiczę i jest git.

Gość gość
Spróbuj jogurty owcze naturalne, jogurty kozie naturalne i z dodatkami owoców. Kupuję takie w sklepie Koneser.

Gość gsyllwia1982
Moim zdaniem to raczej jest dieta kilkudniowa, oczyszczająca ale nie odchudzająca.