Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

udka z kurczaka co zrobić

Polecane posty

Gość gość

hej dziewczyny kupiłam w czwartek udka z kurczaka w jakimś sklepie, nie supermarkecie, na wagę i po przyjściu do domu wrzuciłam je do lodówki, a w sobotę do zamrażarki. I dziś wyciągłam i patrze a one mają taki dziwny jak by zielonkawy kolor gdzieniegdzie. To oznaka że kupiłam już nieświeże? do wyrzucenia czy da się coś zrobić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Od czwartku do soboty w lodowce trzymalas? A powachalas choc czy nie smierdza?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Sprawdź czy śmierdzą po dokładnym umyciu w zimnej wodzie. Sądzę że nie powinny. Zupę możesz na nich ugotować wg mnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja bym nie jadla i ich.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ale ja się serio pytam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no z mocnym fixem to może nic nie czuć będzie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Czy ty mówisz serio? :/ przecież to chyba logiczne, że kurczak nie jest tak długo ważny, nawet zamrożony.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
myślałam żeby mocno przyprawić i dać do piekarnika

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
raczej zrób z tego kawałki, paseczki z sosem słodko-kwaśnym lub chińskim i ryż.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Boze jak mozna jesc smierdzace mieso...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jak z udka można zrobić paseczki? chyba tylko raczej dramstiki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Lepiej w piekarniku, godzina pieczenia powinna wybić wszystkie bakterie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
niestety skoro jest zielony znaczy ze juz nie nadaje sie do jedzenia. Nastepnym razem od razu do zamrazarki a nie do lodowki. W lodowce mozesz trzymac jesli w tym samym dniu je uzyjes, a jesli nie to do zamrazarki od razu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
powaliło cie?:O ty serio ze smierdzacego miesa chcesz cos zrobic?:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
przeszlam to samo bo tez zbyt dlugo, jak na udka lezalo w lodowce i mialam podobny problem. To mieso juz sie nie nadaje do jedzenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wyrzuć, tu nie chodzi już o zabijanie zapachu, ale o jedzenie zepsutego mięsa, ja bym nie potrafiła i naucz się, że po kupieniu mięsa w tym samym dniu je robisz- przynajmniej wstępnie (przyprawy czy jakaś marynata, albo choćby sól, która konserwuje) albo od razu wrzucasz do zamrażalnika

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
czy to na serio ? wlasnie :) www.youtube.com/watch?v=fM3i2-hdbiQ

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
za dlugo trzymalas w lodowce, bylo z nich cos gotowac w piatek najpozniej a najlepiej w czwartek do zamarazarki. tez kiedys zrobialam jak ty i wywalilam do kosza, choc zielone nie byly ale smierdzialo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
do kosza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
psu daj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
upiekłam z fixem kurczak z czosnkiem i ziołami. Nie było nic czuć i każdemu smakowało

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
te głupie kafeteryjne mamy by wszystko wyrzucało, a kurczaka można np dziecku dać bo lekkie mięsko i na pewno zjadło by ze smakiem, ja zawsze resztki daje dziecku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tak resztki i zepsute - dziecku - jak psu, brawo. tylko na kafeterii. :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Za dlugo trzymalas, mieso max trzy dni wytrzyma, wszystko zalezy od tego czy do sklepu przyjechala swieza dostawa czy zalegla . Jesli masz zamiar mrozic to najlepiej od razu je mrozic, ja bym ich juz nie jadla. Pracuje w miesnym :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja bym wypieprzylA. Wymocz w mleku wrzuc do mleka na pol dnia i trzymaj w lodowce potem wyjmij i powachaj jak beda snierdziec wywal

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Miesa sie nie trzyma tylko obrabia po kupieniu albo mrozi odrazu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie cierpie takiego zlezanego zarcia. Dla mnie do kubla.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie kupiłaś pewnie zepsutego- raczej byś zobaczyła że zielone bierzesz? No i w zamrażalniku się nie zepsuło, więc po prostu w lodówce trzymałaś za długo, pierwszy raz kupiłaś kurczaka że Cię to dziwi? Nawet doba to już za długo. I poważnie zastanawiasz się czy można coś ze spleśniałego, zielonego mięsa zrobić? Smacznego...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośćWB
Mięso z kurczaka należy namoczyć na pół godziny w zimnej wodzie z sokiem z cytryny. Nieprzyjemny zapach zniknie. Następnie umyć pod bieżącą wodą i osuszyć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A czy te udka to taki majątek, ze nie możesz ich po prostu wyrzucić, niż ryzykować zdrowiem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×