Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kasza manna błyskawiczna jak zrobić dl adziecka?

Polecane posty

Gość gość

kupiłam noi nie wiem co dalej, na mleku? na wodzie? chciałabym na sniadanie mu zaserwować czasem.. ma 9 m.

Gość gość
nie wiem czy blyskawiczna a taka po prostu w paczce to to samo.ja kupuje normalna kasze manna w sklepie (nie wiem czy to blyskawiczna czy jaka ).jak syn byl mniejszy to gotowalam kasze na wodzie,jak sie troche przestudzila to dodawalam odpowiednia ilosc miarek mleka (kasza na mm) a teraz gotuje normalnie na zwyklym mleku,mleko gotuje,wsypuje kasze,chwile mieszam do zgestnienia i jest ;)

Gość gość
ja robię na krowim mleku ale ma ponad rok. Jak był młodszy to mu robiłam domowej roboty budyń, tak żeby był na mm ale go nie gotować, np. na 150 ml możesz zrobić tak: wlewasz do garnuszka i zagotowujesz 120 ml wody, wsypujesz odpowiednią ilość kaszy manny (na 150 ml) jak zrobisz to odstawiasz do ostygnięcia. Bierzesz 30 ml wody, w temp do zrobienia mm, wsypujesz mm tyle samo co na 150 ml i dobrze mieszasz. Gdy manna ostygnie mieszasz razem. Jak karmisz piersią, to możesz chyba ściągnąć swoje i zagotować i na nim zrobić manną.

Gość gość
ja robilam tak - 150 ml wody - 3,4 lyzeczki kaszy po zagotowaniu odstawialam do wystygniecia i normalnie do kaszki wsypywalam 5 miarek mleka i mieszalam i gotowe