Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xhelpx

jak odnaleźć rodzeństwo?

Polecane posty

Gość xhelpx

Witam. Mam problem.. moja mama ma 50 lat, w 2005 roku zmarli jej rodzice- moi dziadkowie. Ostatnio mama się dowiedziała, że była "adoptowana" - nie wiem, czy było to w jakiś prawny sposób załatwione, gdyż dowiedziałyśmy się z mamą, że to wyglądało w nastepujacy sposob. Po wojnie moja babcia miala przyjaciolke ktora miala juz 2 dzieci i zaszla w 3 ciaze ktorej nie chciala, a moja babcia wczesniej poronila i nie mogla miec dzieci, wiec umowily sie ze ta przyjaciolka odda mojej babci to 3 dziecko ktorym jest moja mama. Moja babcia by nie wzbudzac podejrzen nosila sztuczny brzuch, a jej przyjaciolka nie wychodzila z domu no i gdy urodzila oddala to 3 dziecko mojej babci. Chcialybysm mama odnalezc jej rodzenstwo. Wiemy tylko tyle, ze biologiczna matka mojej mamy juz nie zyje, znamy tyle dane osobowe tej kobiey i dawny adres zamieszkania. Co mamy dalej robic? Prosze o pomoc!

Gość gość
Najlepiej udać się do parafii miejscowości, z której pochodziła bilogiczna matka twojej mamy i tam porozmawiać z księdzem, przedstawić sprawę i być może uda się odnaleźć kogokolwiek z rodziny z księgi chrztu. W taki sposób moja babcia szukała swojej rodziny. Znalazła.

Gość xhelpx
dziekuje za wszystkie rady, moja mama dowiedziala sie o tym rok temu, a z jej rodziny w ktorej sie wychowala zostaly 2 ciocie- jedna chora na alzchaimera a druga nie chce mowic.

Gość Szesyakowska
Dowiedziałam się na razie tyle daty urodzenia i zmiana Domu Dziecka Przepraszam za zmiany ale sama dowiaduję się informacji Witam was kochani !!!! proszę podawać dalej!!!!!! Już czas na odnalezienie mojego brata i siostry. Niestety nie mam wielu informacji pamiętam tylko że przebywali przed adopcja na Międzyparkowej 5 dom dziecka numer 16. Agnieszka ur.8.12.1996 Patryk 26.10.1995.Zostali adoptowani ale nie wiem czy zmienili imię itp. Nazwisko ich albo Szestakowki/a lub Wiśniewski/a bardzo proszę minęło sporo lat ale wierze że się zobaczę z nimi jeżeli coś wiecie pisać z góry dziękuję jeżeli wiecie coś. Wiem że zostali adoptowani razem.

Gość szestakowska
26.10.1995 Patryk Szestakowski 8.12.1996 Agnieszka Szestakowska ps. Imię i nazwisko mogli zmienić

Zgodnie z ustaleniami sprawdziłam w archiwum dane dzieci ,które pani podała. Dzieci zostały adoptowane i ponieważ adopcja dzieci nie jest jawna, placówka nie posiada danych rodziny, która przysposobiła pani rodzeństwo. Proponujemy napisanie listu do rodzeństwa i złożenie go w naszym archiwum. Jeżeli rodzeństwo pani będzie szukało kontaktu z rodzina biologiczną, otrzyma od nas pani list.