Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sterydy na codzien

Polecane posty

Gość gość

Moj 13miesieczny synek ma astme oskrzelowa. Chorowal juz w swoim zyciu 3 razy na oskrzela 2 raxy na pluca i to z dusznosciami. Po wszystkich mozliwych testach alergicznych wyszlo ze nie jest na nic uczulony i od alergologa skierowano nas do pulminologa. Bylam wczoraj na wizycie i ten zapropinowal aby syn bral wziewne sterydy narazie na stale konkretnie fixodine i zyrtec doraznie ventolin. Do tej pory tylko w czasie infekcji bral pulmicord i berodual a teraz ma brac na stale. Jestem przerazona czytalam o skutkach ubocznych. Pytalam nawet lekarza ale stwierdzil ze lepiej zapibiegac sterydami niz leczyc antybiotykami i sterydami w szpitalu w postacji zadtrzykow ( takie dostawal jak bylismy na zap uc w szpitalu) . Mam straszny dylemat co zrobic. Czy ktoras mama ma dziecko z astma ktore tak leczy? Pomozcie prosze :(

Gość hgujik
są inne naturalne metody leczenia alergii najlepiej dac steryd i zniszczyć dziecku zycie .Ja moje lecze homeopatycznie z bardzo dobrym skutkiem

Gość gość
Czyli czym konkretnie?

proponowanie homeopatii u dziecka jest zabronione prawnie.

Gość gość
miała podobny problem z córka, miałam opory przed faszerowaniem jej non stop sterydami i zaczęłam szukac innych metod, przeciez te sterydy to masakra, rozwalaja caly organizm, a u takiego malucha to już w ogóle, zrobiłam testy na pasożyty, wyszły lambie, do tego wyszła candida, po przeleczeniu naturalnym i zrezygnowaniu ze szczepień, zmianie diety, odstawieniu leków wszystko przeszło

Gość gość
Mojej znajomej corka ma astme i wiem tez ze przyjmuje jakies sterydy. Ona tez boi sie ze nie bedzie rosla ale podobno to rzadki skutek uboczny poza tym trzeba to kontrolowac i wtedy przerwac branie tak ona mi mowila. A lepiej zapobiegac niz leczyc antybiotykami

Gość gość
Jak musisz to daj moze bedzie lepiej