Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Opiekuję się 9letnią siostrzenicą która dostała miesiączki Czy to nie za wczesni

Polecane posty

Gość gość

Myślicie, że powinienem z nią pojechac do lekarza? Ona ma tylko 9 lat, czy to nie za wcześnie na miesiączkę? Kupiłem jej podpaski, wytłumaczyłem jak założyc i jeśli się będzie gorzej czuła to niech mi powie. Może tutaj mi poradzicie czy mogę coś jeszcze zrobic? Dziewczynka, sama była zdziwiona i prawdopodobnie rodzice jej nie wprowadzili w temat więc lekko spanikowała. Niestety wyszło tak, że teraz ja się nią opiekuję. NIe mam dziewczyny ani siostry więc musiałem sam sie nią zając. Jej rodzice wracają za tydzień i naprawdę nie mogę do nich zadzwonic.

Gość gość
jeśli to nie jakieś prowo zboka to odpowiem :P Jedne dostają wcześniej, inne później, 9 lat to nie jest jakiś straszliwy odchył. Moja kolażanka miała 9 lat, ja 10, z tym że ja np potem następny rok nie miałam. :P więc żaden lekarz nie jest potrzebny

Gość gość
Z czego wiem to dziewczynki dostają pierwszej miesiączki w wieku 12/13 lat a ona ma 9. Powinienem z nia jechac do lekarza czy taka jej natura i poprostu wspomniec rodzicom jak po nią przyjadą żeby sami ewentualnie skonsultowali to z lekarzem? Prosze o porady

Gość gość
Też tak myślałem ale wolałem się upewnic, bo to jeszcze mała dziewczynka, ktora sama sie nie spodziewala. Dzięki za odpowiedź.

Gość gość
tak bywa, nie problem

Gość gość
Sa takie co maja dopiero po 18 a sa takie co maja przed 10 urodzinami. Musisz tylko pilnowac by czesto sie przemywala zmieniala podpaski i jesli bedzie ja mocno bolalo dac jej cos przeciwbolowego. Jesli to pierwsza miesiaczka moze trwac nawet 14 dni albo zaledwie kilka godzin wszystko zalezy od jej organizmu. Lekarz jedynie jesli bedzie trwalo to strasznie dlugo,bedzie miala z przerwami kilkudniowymi lub bedzie ja mocno bolalo(ale to mozna zdzwonic i sie spytac jakie tabletki mozesz jej podac stosowne do jej wiek))

Gość gość
pewnie ja mocno przer****les i dlatego

Gość gość
co to znaczy ze nie mozesz zadzwonić? To sms napisz. Gdzie są? Na księzycu?

Gość gość
Jak nie masz siostry to jak ona może być twoją siostrzenicą?

Gość gość
To jest prowo zboka, pewnie teraz masuje k****a pod wasze wpisy.:classic_cool:

Gość gość
w dobie chemi gdzie faszeruje sie hormonami mieso to nie dziwne bo pamientam za moich czasów to kobieta miała cycki jak miała dopiero 20 lat a nie jak ma 15 lat