Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość merry00

BAZA ISOFIX ? pytanie

Polecane posty

Gość merry00

Hej :) w sierpniu rodze i zaczelismy rozgladac na wozeczkiem i fotelikiem samochodowym, chcialabym wozek 2w1 a fotelik osobno ale taki, ktory bedzie pasowal do stelazu wozka. Zastanawiamy sie tez na baza isofix i tutaj moje pytanie: jaka pasuje do fotelika cabrio fix z maxi cosi i czy moze byc taka sama tez uzywana do fotelika pozniejszego od 9-18 i od 15-36? Czy trzeba kupowac za kazdym razem osobno?

Gość gość
maxi cosi perl on ma bazę do której potem pasuje kolejny fotelik

Gość gość
W fotelach 9-18 nie potrzeba juz bazy, fotelik sam w sobie ma juz baze. Ale wiem ze maxi cosi wypuścił teraz zestawy fotelik 0-13 z bazą a potem fotelik 9-18 wpinany na ta samą bazę, ten drugi fotelik nazywa sie 2 way Pearl. Z tym ze koszt to pewnie ponad 2 tysiące.

Gość merry00
ooj to ja sie rozgladam za czyms dobrym za dobra cene :) a wozek jakis 2w1 w rozsadnej cenie zeby pozniej fotelik mozna bylo do tego wlozyc? Nie kupowac woza 3w1 juz z fotelikiem fabrycznym bo nie maja zadnych testow i nie sa bezpieczne z tego co sie dowiadywalam a zalezy mi na tym zeby fotelik mozna tak bylo wkladac od czasu do czasu

Gość gość
Praktycznie kazdy wózek ma adaptery aby mozna bylo wczepic w stelaż wlasnie fotelik maxi cosi. A ile chcesz przeznaczyć na wózek i,fotelik?

Gość merry00
do ok 3 tys, dziadkowie kupuja :)

Gość gość
Wiesz tak szczerze to ten zestaw maxi cosi to będzie dobre rozwiazanie, bo dziecko powinno jezdzic tyłem do kierunku jazdy jak najdłużej. A foteliki które są tyłem kosztują od 1500 zl, wiec tak naprawdę to byś zaoszczedzila

Gość gość
Wiesz tak szczerze to ten zestaw maxi cosi to będzie dobre rozwiazanie, bo dziecko powinno jezdzic tyłem do kierunku jazdy jak najdłużej. A foteliki które są tyłem kosztują od 1500 zl, wiec tak naprawdę to byś zaoszczedzila

Gość gość
No to na spokojnie. Kupisz wózek np. do 2 tysięcy a fotelik 0-13 z bazą to tak 1 tys. I zacznij,odkładać po 100 zl na miesiąc i jak Ci wyrośnie z fotelika 0-13 to będziesz mogla kupić do tej bazy maxi cosi 2way Pearl za 1 tys.

Gość gość
Nawet mniej, ten fotelik 2waypearl kosztuje 800 zl.

Gość merry00
Czyli na poczatek maxi cosi cabrio z baza, do ktorej pozniej mozna dac tez pearl to koszt ponad 1 tys, zostaja 2 tys na wozek :) chyba sie znajdzie cos dobrego 2w1 w tej cenie z mozliwoscia podpiecia fotelika?

Gość merry00
dzieki za info :) a wozek taki 2w1 dobry sie orientujecie? zebym do tego mogla podpiac fotelik

Gość gość
Baza 2wayFix - 680 zł Fotelik 0-13 MC Pebble - 400 zł i po 8-9 miesiącach MC 2wayPearl - 780 zl. w sklepie tosia sklep pl mozna kupić zestaw tego fotelika 0-13 z tą bazą za 1049 zł, więc na wózek zostanie Ci 2 tysiące. a wiesz jaki wózek chcesz?

Gość merry00
Chce zeby byla gondola, a po pol roku spacerowke podlaczyc z pompowanymi kolami i koszem na dole na zakupy, najlepiej granatowy ciemny :)

Gość gość
Maxi cosi pebble do tej bazy mozna przypiąć nie cabrio. a z wózków pewnie ze da sie coś znaleźć. Dużo osób chwali jedo fyn. Kolezanki mają i zachwalają, ja widzialam i tez mi się ogólnie podoba, spacerówkę ma fajną. Nie polecam x landera xa bo spacerówka jest na pól leżąco i dziecko nie moze w niej usiąść tylko leży i sie denerwuje. Ja przerabiałam jeszcze taką firme tutek mialam wózek ambero/tambero ale nie polecam, kiepskie materialy i w ogóle corka w nim jezdzic nie chciala. Zmienilam wózek na bugaboo cameleon kupilam używany za 1900 zł, bo nowe to po 4 tysiące są. No i jestem bardzo zadowolona, bo spacerówka kubelkowa sie super sprawdza, a wózek jest lekki tylko 9 kg wazy a,nie tak jak inne po 16 kg, wiec nie musze kupowac lekkiej spacerowki tylko do miasta.

Gość gość
No i niektórzy polecają wózki na paskach, bez skrętnych kol, ze niby są lepsze bo dzieckiem tak nie telepie bardzo tylko kolysze, ta jazda w wózku jest bardziej plynna.

Gość merry00
rozejrze sie :) wielkie dzieki

Gość merry00
JEDO FYN 4DS 2w1 classicline taki znalazlam, do niego da sie podlaczyc bez problemu fotelik?

Gość gość
Da sie bez problemu tylko z adapterami, adaptery kosztują pewnie do 100 zł, normalnie w sklepie z wózkami.

Gość gość
Da sie bez problemu tylko z adapterami, adaptery kosztują pewnie do 100 zł, normalnie w sklepie z wózkami.

Gość merry00
oo myslalam ze wiecej, czyli adapter i mam zestaw idealny :) dziekuje

Gość gość
Hehe nie ma za co :) tylko pamiętaj maxi cosi pebble 0-13 nie cabrio i odpowiednia baza, bo moga ci próbować sprzedac starsza bazę która nie będzie juz pasować do tego fotelika 2waypearl.

Gość gość
Polecam Ci jeszcze kupić torbę do wózka skip hop duo, jest rewelacyjna, bo te troby z wózkiem to tylko jedna przegródka i male są strasznie.

Gość merry00
dzieki, poogladam :)

ja kupowalam caly zestew z Maxi Cosi tzn, wozek Mura plus 4, fotelik 0-13 pebble i baze, wszystko sie swietnie sprawdza zwlaszcza wozek... bo najczesciej uzywamy...