Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc85

nabory do urzędów

Polecane posty

Gość gosc85

Wkurza mnie że wszystkie nabory do urzędòw sa obstawione. Zakowalam testy zdalam ustne tez wszystko odp. Ale i tak już wiem ze to było marnowanie mojego czasu! Dowiedzialam sie ze nabòr z gòry był ostawiony..

Gość gosc85
Jak to q wa zmienić niby są jakieś wytyczne ale i tak wygrywa dana osoba...

Gość gosc85
Czy ktoś podobnie jak ja ma takie odvzucia

Gość gość
Urzędy. Ja starałam się o staż w domu kultury i nawet głupi staż był ustawiony.

Gość gosc85
Masakra... Nawt brak mi słów by opisać obórzenie. Niby nie może być ustawek a sa niby jest to karalne a tak się dzieje. Jak im to udowodnić tym ceaniakom urzędasa. Niby wszyscy o tym wiedzą a nic się nie da zrobić...

Gość gość
pracuje w budżetówce, tyle że w dość specyficznej bo to w zasadzie instytucja naukowa i nie ma tutaj szans na pracę po znajomosci bo do pracy wymagane jest kierunkowe wykształcenie i branżowa wiedza. Ale faktem jest, że nabory wygrywają często stażysci, osoby pracujące wcześniej na umowe zlecenie, umowe zastępstwo, pracownicy z chcący zmienić dział. Takie mamy prawo, że w administracji publicznej, zatrudnionym na etat można być jedynie po wygraniu ogłoszonego w BIP konkursu na stanowisko, nie można ot tak dać umowy o pracę solidnemu stażyscie itp. tylko trzeba uruchomić całą procedurę: uzyskać pozwolenie na stworzenie etatu (o co zwykle jest cięzko i to "góra" zwykle samoistnie wydaje takie polecenia, nie na wniosek o chęci zatrudnienia kogos) i ogloszenie naboru. To jednak chyba normalne że kadra zarządzająca woli zatrudnić kogoś sprawdzonego

Gość gosc85
Ok osoba sprawdzona itp. Ale po cholere marnowac tyle czasu tylu ludziom. Niektorzy biora wolne w pracy przyjeżdzaja z daleka itp. Wg. Mnie tak nie powinno być ok chca po starzu niech wpisza to w kryteria wymagań obowiazkowych a nie robia ludzi za barany