Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

corki spi 12 h i przecieka jej pampers

Polecane posty

Gość gość

corka ma 2 lata. wszystko juz robi sama (spi, pije z kubka, je, rozbiera i ubiera). nie chce zalatwiac sie na nocnik. probujemy ale nie zmuszamy jej. w nocy spi dobre 12 godzin bez przerwy i rano ma mokra pizamke. pampers prawie codziennie przecieka. w dzien duzo pije. przed kapiela kedynie robi siku na nocnik. uzywamy pampersow z rossmana a wczesciej z kauflandu i zawsze mokro. probowalam w nocy ja przewijac ale sie budzila i nie chciala wiecej spac. jakie inne pieluszki polecacie? kiedys kupilam oryginalne pampersy i strasznie ja odparzaly

Gość gość
Moje dziecko ma 1.5 roku. Uzywamy tylko bialych ppampersowi spi w jednym cala noc. Nie zdarza sie zeby byl rano mokry. Mozna takie sytuacje na palcach jednej reki policzyc.

Gość gość
wieczorem dawac mniej picia

Gość gość
Ubiera się sama? Sukces! Pewnie wybiera sobie ubrania? Wjedź dziecku na ambicje! Niech popatrzy w lusterko jak ładnie jej w sukience i powiedz jej że pielucha nie pasuje do sukienki. A pieluchę w nocy zmieniaj lub kup większą o rozmiar Dobre są te największe z lidla bo te z biedronki mniej mieszczą. Pokazuj na placu zabaw jak inne dzieci siusiają w krzakach i chwal przed dzieckiem jakie są duże i dzielne jak im ładnie bez pieluchy-od razu nie przestanie robic w pieluchę ale dojrzeje do tego by przestać i będzie pewna siebie, dumna że tego dokonała.

Gość gość
a my używamy zielonych pampersów, pije nawet w nocy, wytrzymuje 10-12h pampers.

Gość gość
pampers jest przereklamowany

Gość gość
No z lidla są najlepsze te 4 największe! Można w nie lac i lać i jeszcze raz lać-chyba nawet mi by nie przeciekły;)

Gość gość
Właśnie miałam pytać- a może w Rossmannie są tylko premium care, a w Kauflandzie- sleep&play, stąd ta różnica? Polecam w takim razie Auchan albo Tesco, tam mają też active baby, te u nas wytrzymywały 12 godz. snu dziecka.

Gość gość
przy obu córkach na noc tylko uzywałam pampersów - tych tzw białych czy jak ktos lubi niebieskich i one spokojnie 12 godzin wytrzymuija , nigdy w nocy nie zmieniałam pampersa

Gość gość
gość wieczorem dawac mniej picia xxx najlepiej w ogóle nie dawać nic do picia to nie będzie sikała

Gość gość
to moze jeszcze jesc ni dawac,to kupy nie bedzie robila?:o autorko wyprobuj pampersy 4+o ile wagowo wam pasuja. albo tesco 4+chociaz one juz ciut mniej chlonne. moj synek 14 miesiecy to maly smok,czasmi bardzo duzo wypije przed snem i w trakcie i rzadko sie zdarza bym musiala go przewinac i wytrzymuje do rana. owszem zdarzaja.sie wpadki,bo on na prawde potrafi wypic bardzo duzo. ale jak wypije standardowow to jest ok:)wytrzymaja wtedy nawet wiecej niz 12h

Gość gość
To jak śpi to zmień jej pampersa, ja tak robiłam i synek mi sie nie budził, robiłam to delikatnie, dawaj mnie jej picia na noc i ucz ja na nocnik mój synek jak miał 2 latka sikał już na nocnik, potem stopniowo uczyłam go bez pampersa jechać do gości początki były trudne nie chciał sikać w sedes wolał w swój nocnik którego nie było ale juz się przyzwyczaił i jak nie ma jego nocnika sika do sedesu:) teraz go uczę aby w nocy nie sikał i spał bez pampersa, i sukces bo dwie noce z kolei i nie zrobił siku:)

Gość gość
Nie wiem jaki rozmiar nosi ale zmien na rozmiar większe. My uzywalismy dada 5 a zmienił aa m na pampers active 6 i nie było problemu