Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarina086

Mój facet bije dziecko

Polecane posty

Gość katarina086

Jestem z moim facetem od ponad roku. Ma On dziecko z byłą żoną - pięcioletniego Pawełka. Mały często jest u nas, a ostatnio prawie cały czas, ponieważ jego matka poważnie choruje. Jak napisałam na początku, spotykam się z moim mężczyzną od roku, ale mieszkamy razem od trzech tygodni. Dzisiaj po raz pierwszy chciał przy mnie zbić małego. Pawełek rozrabiał, rozrzucał zabawki i nie chciał sprzątać. Kazałam mu za karę usiąść na stołku i siedzieć bez ruchu piętnaście minut. Uważam że to odpowiednia kara dla pięciolatka. Za chwilę wchodzi mój Patryk i pyta co się dzieje. Powiedziałam mu co i jak, a On wyciąga pasek ze spodni każe małemu zdejmować gacie i się wypiąć. Pawełek w płacz i prosi "tatusiu, nie bij". Nie mogłam na to patrzeć i schowałam malucha za siebie. Powiedziałam mojemu facetowi, że Pawełek już dostał karę a przy mnie nie będzie bić dziecka i że najpierw będzie musiał mnie uderzyć, bo ja się nie odsunę i nie zostawię małego. Patryk odpuścił i wyszedł z kuchni. Gdy położyłam młodego spać, próbowałam porozmawiać z moim facetem ale on stwierdził, że nie widzi nic złego w biciu dzieci. Powiedział że Pawełek już nie raz dostał mocne lanie i mu nie zaszkodziło. Nie trafiały do niego żadne argumenty. Nie wiem już jak z nim rozmawiać. Wiem tylko, że nie pozwolę bić dzieciaka.

Gość gość
jak mu urodzisz to też będzie bicie

Gość gość
Nie daj bić dziecka. Bicie niszczy psychikę. Możesz zadzwonić na niebieską linię albo do jakiejś organizacji przeciwdziałającej przemocy w rodzinie, tam Ci doradzą co możesz zrobić. W sytuacji kryzysowej zawsze możesz wezwać policję.

Gość katarina086
Tak jak pisałam, nie pozwolę bić malucha ale Policja odpada, no chyba że mojemu facetowi odwali i siłą wyrwie mi małego do bicia.

Gość gość
wiesz co będzie jak urodzisz mu dziecko ?

Gość gość
Ten dzieciaczek i tak już dużo wycierpiał. Nie pozwól go bić. Zastanów się też, jaka przyszłość czeka Cię z takim facetem.

Gość gość
chciałbym taką mame, masz racje nie pozwol mu, taki człowiek ma cos z psychiką, dziecko bedzie miało pozniej inne spojrzenia na swiat i moze czuc lęk.

Gość gość
Takich idiotów trzeba zamykac zeby nie ranili psychiki dziecka .Potem dzieciak nie bdz pamietaļ ze ojciec go lał a psychika zdruzgotana .Gdzie takich debili produkują ...ech

Gość gość
ile macie lat?

Gość gość
Z matka malego sie skontaktuj, chyba powinna wiedziec jakie tatus metody wychowawcze stosuje...

Gość gość
BIJE SIĘ TYLKO DZIEWCZYNKI, METALOWYM PRĘCIKIEM