Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaroszekk

podwyższone RDW CV i RDW SD w 6 tygodniu ciąży

Polecane posty

Gość jaroszekk

Hej Dziewczyny, nie wiecie za co odpowiadają RDW-SD i RDW-CV? Pytam ponieważ wyszło mi podwyższone RDW-SD 50fl gdzie norma to 36,4 - 46,3 natomiast RDW-CV 17% przy normie 11,6 - 14,8. Pozostałe wyniki są w porządku po środku normy. Mam się niepokoić? Następną wizytę u lekarza mam 29 maja.

Gość gość
Spokojnie wszystko jest ok

Gość jaroszekk
dziękuje za tak szybką odpowiedź :)

Gość gość
Uscislajac moja ostatnia wypowiedz podane przez ciebie parametry mofrologii swiadcza o duzej roznorodmosci krwinek czerwonych, jeden parametr podwyzszyl tez drugi - bo to ta sama rzecz tylko jedna w przeliczeniu procentowym. Swiadczy o duzej roznorodmosci krwinek czerwonych, wzrasta w wyniku infekcji albo gdy szpik doprodukowauje krwinek' a to ma miejsce w ciazy:-) takze nie masz sie czym niepokoic. W ciazy najwazniejsze sa hemoglobina, hematokryt i eryteocyty czyli ogolna liczba czerwonych krwinek i jej natlenienie. Zwykle wymione parametry siadaja z biegiem trwania ciazy i wtedy mowimy l niedokrwistosci czy inaczej anemii. Sama mialam mniem wiecej od polowy ciazy anemie i zelazo zalatwilo sprawe:-) po porodzie gdy mi robili morfologie lekarz sie smial ze wyniki mam takie jakbym byla osiemnastoletnim zdrowym mezczyzna:-)