Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy mogę podać zupkę smoczkiem?

Polecane posty

Gość gość

moje pięciomiesieczne dziecko nie chce jeść zupek ani tych słoikowych,ani tych robionych prze ze mnie;( ,już nie wiem co robić,zjeść powinien bo ma słabą morfologie i pediatra zaleciła rozszerzanie diety żeby jak najwięcej tych składników odżywczych było z pokarmów a w ostateczności z leków.Tylko że on się drze w niebogłosy jak go karmię...może podawać mu te zupki smoczkiem z butelki?robiłyście tak?trochę się boje tego sposobu żeby się nie przyzwyczaił...

Gość gość
Moze dajesz jak jest zbyt glodne dlatego tak krzyczy. Najlepiej spróbuj dac zupe tak godzine po ostatnim karmieniu jak juz zdąży troszke zglodniec ale nie za bardzo. Mozna dawac zupe w butli ale potem będziesz miala problem z karmieniem lyzeczka.

Gość gość
A o jakie produkty rozszerzyłaś już dietę?

Gość gość
dokładnie - potem bedzie problem z łyżeczką - sprobuj może od deserków? jabłuszko, banan itd - a zupki potem

Gość gość
ja wyszlam z zalozenia,ze jak dziecko nie chce to nie jest gotowe. powoli sie rozjadlo. nic na sile.

Gość gość
Nic na sile. Próbuj do skutku łyżeczką. I pamietaj, że na początku jak dziecko zje łyżeczkę marchewki to sukces.

Gość gość
g***o prawda z przyzwyczajeniem. U nas to samo, anemia-więc lepiej naturalnie niż chemią. Dawałam mu zupkę z butelki do kaszek. Jadł tak do 8 czy 9 miesiąca nawet! przyszedł dzień, gdzie z butli nie chciał i od tamtej pory je ślicznie łyżeczką. Nie słuchaj że się przyzwyczai. Ja miałam z tt butelkę a właściwie smoczek do kaszek i tak jadł WSZYSTKO, kaszki, mleko, obiadki... Obecnie je tylko łyżeczką/widelcem a z butelki (niekapka z sylikonowym ustnikiem) tylko pije i to w nocy bo w dzień kubek lovi 360

Gość gość
w życiu bym nie dawała :O moja znajoma tak mądrze karmiła. mały oduczył się pić papu z butli dopiero jak miał 2,5 roku :O a herbatę pije nadal - a ma ponad 4 lata... jego starszy brat podobnie był żywiony i teraz ma 8 lat i TYLKO cztery plomby :O

Gość gość
na razie podawałam marchewke,ziemniaka,dynie jabłko,troszkę pietruszki do zupy ale bardzo mało,zupy już daję od jakiegoś czasu i wiecznie jest ryk...nien widzę po nim żeby miał na coś alergię,wszystko dobrze toleruje.

Gość gość
My tak robiliśmy właśnie ok 6 miesiąca tyle, że z owocami bo mniej gęste, a zupki jadła łyżeczką. W końcu urosły jej zęby i owoce jadła w kawałkach. Nie wyobrażam sobie żeby jadła tylko mleko.. Daj jak uważasz i jak Ci zaleca lekarz

Gość gość
u nas było podobnie. Okazało się, że... za wolno mu podawałam i się wkurzał. Teraz je ładnie.

Gość gość
A co ma dokładnie slabe? Niedokrwistość? Słabe wyniki żelaza? Jeżeli tak to dobrze podawać wątróbkę drobiową

Gość gość
ma pięć miesięcy a więc wątróbka raczej odpada,poza tym mięsa jeszcze nie wprowadzałam.ma hemoglobine w dolnej granicy i jest wcześniakiem,ale jest sporych rozmiarów i dobrze przybiera.chyba spróbuje tym smoczkiem bo szlak mnie trafi,niestety nie należę do cierpliwych a nie chciałabym żeby synkowi posiłek kojarzył się z płaczem i nerwami...

z tego co moja mama mówiła, to karmiła nas właśnie zupką z butelki- przez smoczek. Żadnych problemów potem nie było. Równocześnie możesz próbować podawać łyżeczką coś co dziecku smakuje- np. deserki czy kaszkę- żeby doskonaliło tą umiejętność. Moje dziecko właśnie w 5 miesiącu buntowało się przeciwko obiadkom, przez butelkę też nie chciało jeść. Potem jakoś przeszło samo

Gość Mysza_876
Może przez smoczek nie koniecznie, ale jest taki fajny gryzak do pokarmu Baby Ono dostaniesz za ok 18 zł . Próbuj tak:) Ważne żebyś była konsekewntna

właśnie zamówiłam ten gryzak. Myślałam że będę mogła podawać przez niego takie produkty jak owoce czy warzywa. Jeżeli sprawdzi się przy podawaniu zupek to super :)