Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zwolnienie z pracy

Polecane posty

Gość gość

Jutro czeka mnie ciężki dzień. Zwalniam się z pracy. Jak tylko o tym pomyślę to skręca mnie w środku. Jak iść do szefowej ? Od czego zacząć?

Gość asdafafafa
kurcze, ile to ja razy wyobrazałam sobie taki dzień :D:D

Gość justereczka
No ja raczej unikam takich konfliktowych sytuacji dlatego też nie chce mi się jutrzejszego dnia. Szczególnie, że szefowa jest ciężko uchwytna. Ma biuro nie w naszym budynku tylko w budynku obok. Trzeba dzwonić do niej i pytać czy ma chwilę na rozmowę. A ona unika ile może: to spotkanie to jest zajęta.

Gość justereczka
Chciałam to jej powiedzieć na początku miesiąca ale tak mnie zbywała, że jest połowa a ja chcę odejść od 1 czerwca. Jak jutro mnie oleje to co mam zrobić? Napisać wypowiedzenie na piśmie? Iść do jej zastępczyni? Wysłać maila?

Gość justereczka
Ogólnie nerwowa atmosfera ostatnio ponieważ jedna dziewczyna również odchodzi na macierzyński i szefowa nie ma personelu. Ale ja już jestem zmęczona tym wszystkim. Zostałabym gdyby nie: - brak normalnej umowy tylko kontrakt - pensja przy kontrakcie : 15 zł - grafik ustawiany tydzień wcześniej, czasami zmiany z dnia na dzień - szefowa robi sobie co chce. Według niej wszyscy powinni być na posługi i godzić się na wszystko co powie. Nie obchodzą jej wcześniejsze ustalenia.

Gość justereczka
i nie ma sekretariatu. Jest to osrodek zdrowia.

Gość justereczka
Nikogo tam nie ma ;) Wchodzi się po schodach i od razu pokój w jakim ona pracuje, Nie jest to też duża firma. Wszyscy się dobrze znają. Po prostu będę musiała sama tam iść i jej to powiedzieć. Jedno mnie zastanawia. Jak będę chciała świadectwo pracy to ona może tam napisać jakieś uwagi?

Gość justereczka
Oj bardzo dobrze bo na pewno zdenerwuje sie jak jej powiem , że odchodzę. Przez 2 lata byłam zatrudniona na umowę zlecenie. Dopiero od roku na kontrakcie. Jak jej jutro nie znajdę to po prostu wyślę maila.

Gość gość
Napisz wypowiedzenie i dostarcz. :) To naprawdę bardzo miły moment dla Ciebie (dla szefowej może mniej, ale skoro zatrudnia ludzi i to na marnych warunkach, to pewnie z taką sytuacją się liczy i jest przygotowana).

Gość justereczka
Tak zrobię. Powinna się z tym liczyć. Już nie wrócę do tej firmy.