Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w ktorym tygodniu od daty okresu urodzilyscie?

Polecane posty

Gdyby planowany termin określany był na 42 od ostatniej miesiączki, a ostatecznie ciążę rozwiązuje się przez cc (ja nic innego nie działa) po 2 od terminu to niektóre rodziłyby w 44/45 tc - pierwsze słyszę. Ja miałam termin wyznaczany na dzień w którym kończyłam 4o tc od ostatniej miesiączki. Poród wywołano mi w 42 tc.

Gość zaniepokojona mama córki
z terminu miesiączki miałam urodzić 21ego, urodziłam 22 ego :)

Gość ziutawyjszła
Planowany termin porodu to dzień kończący 40 tydzień wg OM. Inaczej 9mcy i tydzień od ostatniego okresu.

Gość nareszcie poszła
się douczyć.

Gość gość
'Ciąża przenoszona to po 42 tyg albo i dłużej' hahahaha kuzwa co to za patol tu siedzi trol który liczyć nie umie ciąża do 40 tyg jhest do noszona po 40 juz jest przenoszona i zazwyczaj do 10 dni po terminie jest rozwiązanie bo jest duze ryzyko. Mieszkam w de i jakoś nie spotkalam się z tym zęby przenoszona ciąże liczy po 42 tyg! Pomylili ci się z ciezarnymi slonicami tam ciąża trwa dłużej haha A licząc nawet od owulacji ciąża powinna trwać 38 tyg ale w karcie ciąży i tak napisza ze to jest 40 tydz os ostatniej miesiuaczki, liczą tak w Polsce, Niemczech, Anglii i wszędzie tylko nie w tej twojej wsi kretynko

Gość gość
" W Polsce" przenoszona to ta po 42 i później, więc nie wiem o co ci chodzi. O Kuźwa ja nie wiem czemu to napisałam- masz rację, to napisałam JA TA CO SIĘ WYKŁÓCA Z TĄ CO UWAZA, ŻE CIĄŻA PLANOWO TRWA 40 T OD ZAPŁODNIENIA :/ Ja też napisałam, że po czasie (40 t od OM) to ciąża obarczona ryzykiem, sama wiem bo w 42 tc (od OM) urodziłam po wywołaniu- wody brunatne, dziecko z infekcją i antybiotyk.

Gość gość
Ostatni okres 9 lipca, urodzilam 17 kwietnia, porod wywolywany, termin mialam na 14,

Gość gość
Wpisz w dowolną wyszukiwarkę „Mebelmania” i wybierz zakładkę „meble dziecięce i młodzieżowe” - znajdziesz tu świetne meble dla dziecka i nie tylko. Polecam głównie ze względu na cenę system Bajka (pięknie urządzony cały pokój za niecałe 1900zł – w skład zestawu wchodzą łóżko, szafa ubraniowa, regał i komoda - wszystko osobno wycenione, więc można zamówić pojedyncze elementy) a dla ceniących przede wszystkim bardzo wysoką jakość polecam system bajkowych antresoli z systemu Zamek, całej kolekcji z systemu Princess oraz wiele innych cudnych mebli dla Twojego dziecka. Zapraszam serdecznie po spełnienie marzeń Twojej pociechy! Pozdrawiam Mebelmania