Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wierzycie w przeznaczenie, karmę etc?

Polecane posty

Gość gość

Ja z racji realistycznego podejścia do życia zawsze byłam sceptykiem, ale ostatnio dziwne rzeczy mi się przytrafiają. Poza tym towarzyszy mi dziwne przeczucie, że coś czeka na mnie, a ja pomalutku się do tego zbliżam. Często ta myśl pojawia się w mojej głowie od tak, znikąd i nie wiem skąd, ale mam nieuzasadnioną pewność, że tak będzie. Podobną pewność odczuwam co do spotkania z pewnym człowiekiem. Mimo że nie utrzymujemy stałych kontaktów, a znamy się od ładnych kilku lat, tylko od czasu do czasu wpadamy na siebie, to ja gdzieś tam w środku wiem, że kiedyś jeszcze się spotkamy i że ten człowiek odegra jakąś rolę w moim życiu. Też tak macie? Bo w przypływach rozsądku już zaczynam uważać się za świruskę :D

Gość Romulus i Remus
zwlaszcza w karme karmie pozywnie :classic_cool:

wierzę w karmę - jak jest się dupkiem to kiedyś to wróci.

Karma z racjonalnego punktu widzenia jest najbardziej debilna. nie widzę powodu aby wierzyć w to że ktoś kto przez całe życie mordował ludzi musiał odpokutować za to winy za życia czy w innym wcieleniu. Po co? Równie dobrze może się odrodzić jako kolejny morderca, a człowiek który cierpiał ponownie jako cierpiący. Jaki w tym problem?

Gość gość
jestem pewny istnienia przeznaczenia

Gość gośćasdfghjkl
@gość skąd masz taką pewność? Chciałabym sobie to jakoś logicznie wytłumaczyć, poukładać w głowie. Naczytałam się w necie miliona artykułów o przeznaczeniu i jeszcze bardziej się zaplątałam :)

Gość gość
z życia,z przeczucia,to jest jak pociąg,od ciebie zależy co porobisz w trakcie podrózy

Gość gość
i to nie jest chyba tak,że przeznaczenie to jest wszystko w szczegółach ustalone,bardziej kierunek ruchu,którego nie zmienisz,możesz go co najwyżej opóznić

Gość gość
Nie, bo to ja decyduję jak żyję.

Gość gość
Jak spotyka człowieka np. nieszczęście, człowiek nie może się z tym poradzić, to pyta się dlaczego mnie to spotkało? W zależności od powodu nieszczęścia- przez swoje błędy, zaniedbania, zaniechania sam doprowadził do niego, ale może być, np. wypadek drogowy- niezależny od samego pokrzywdzonego, tylko od działania osoby trzeciej. By uspokoić swoje sumienie mówi sobie wtedy- taki los, takie przeznaczenie, byłeś/aś w nieodpowiednim miejscu i w nieodpowiednim czasie. Jednak jeśli człowiek sam przez swoje działania doprowadza do nieszczęścia to sam jest sobie winny. Jak nie zawinił- to powołuje się na ślepy los.

Gość gość
gościu powyżej twierdzisz,że to wszystko od człowieka zależy,a co powiesz na sytuację,że coś ci się wydaje niezłą ścieżką,dokonujesz wyboru na nią wejść,ale coś ci mówi,że to nie to jednak i nagle wszystko się sprzysięga przeciw temu byś daną drogą podążał

Gość gośćasdfghjkl
No dokładnie, wszystko się może zdarzyć. Mnie nie spotkała żadna tragedia, którą mogłabym tłumaczyć przeznaczeniem. Ale raz nie posłuchałam intuicji i teraz po czasie żałuję. Na szczęście nie była to sprawa życia i śmierci i wciąż mam nadzieję że dostanę szansę by to naprawić. Na pewno nauczyłam się słuchać intuicji właśnie, tylko szkoda, że tak późno.

Gość gośćasdfghjkl
A to przeczucie, które mam odnośnie własnej przyszłości jest wyraźnie pozytywne :D

Gość gośćasdfghjkl
jagoda, nie ma co się przejmować. inteligentni ludzie wiedzą, że każdemu się może przytrafić, a kulturalni nie wytykają publicznie błędów. Także chillout :D :P

Gość szarik na 102
W USA mówią,że pewne to są tylko podatki i śmierć. Indianie mówią coś zupełnie innego! Dlatego pierwsi,zgotowali drugim prawdziwy holocaust... Niemcy tylko dobrze skopiowali na swój użytek... Mnie jakoś bardziej podobają się indianki... Zobaczymy jak karma sobie z tym poradzi.Pierwsze symptomy chyba już są czytelne,przynajmniej dla szamanów!?

Gość kobieta upadla
Szarik, powrocisz jako general Hudson

Gość szarik na 102
Moja karma jest inna...

Gość gość
Autorki polecam ci książę lub film "sekret" rhondy Byrne w tym znajdziesz odp

Gość gość
Na youtube,