Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ratunku,pomocy

Polecane posty

Gość gość

WITAM,,MOJ PROBLEM POLEGA NA TYM ZE SAMA NIE WIEM CO MI DOLEGA,natomiast,od dluzszego czasu boli mnie bark ok 2 lat temu mialam usg barku i było ok,ok roku temu mialam problemy z oddychanie byłam u lekarza w szpitalu,zrobił krew,RTG płuc,i stwierdził ze wszystko ok,podał mi tabletke uspokajajaca .Nastepnie byłam u kardiologa tez wszystko ok,u pulmonologa stwierdzil astme ale słaba,po wszystkich badaniach wyszło ze mam tarczyce niedoczynność,biore tabletki eltroxin 75...ale dąże do tego ze od 5 miesiecy mam ból pod lewa lopatką,boli 2 tyg pozniej 2 dni dobrze i dalej bolil,lekarz dał skierowanie na masaze ból pod łopatka ustapił,ale zaczeł bolec znowu bark,i ogólnie wszystko,bark,reka ,szyja,poprostu od 5 miesiecy z malutkimi przerwami cały czas jestem w bólu ja juz nie wytrzymuje ,,prosze mi podpowiedziec co ja mam robic,tak sie nie da zyc,,,mam dopiero 36 lat,,ah zapomniałabym w pazdzierniku miałam 3 kleszcze,wyciagnela je pielegniarka,mialam małe rumienie,,byłam u lekarza zbadał krew na bolerioze i wynik był ok,,,od tamtego czasu mam bóle głowy,i te wszystkie co opisałam,czy to borelioza,jestem bardzo znerwicowana,bo nie wiem co mi jest,,,boze ja juz nie daje rady,

Gość gość
Nerwica, to może być związane z chora tarczycą A co do bólów w plecach i barku, pewnie mało sie ruszasz i kręgosłup nawala Powinno sie ćwiczyć codziennie bo w stresie napinamy mięśnie karku, szyi, pleców i potem pojawiają sie bole

Gość gość
TO JA AUTORKA,,,,sportu nie uprawiam,,ale zajecie domowe jak kazdej kobiety i 3 razy w tyg praca,ale jest to sprzatnie 200m domu,,wiec *****chyba jest,ale moze to róznica ,,sport a ruch w pracy,,,,,oj musze zaczac jakies bieganie ,mam tez sprzet w domu ,rowerek itd,,ale w takim bólu to nawet nie chce mi sie jezdzic,,,,albo brak czasu,albo ból,,zawsze cos,,

Gość gość
bieganie nie, bo niszczy kolana i nie jest wskazane przy problemach z kręgosłupem, podbnie niewskazana jest jazda konna i wszystkie sporty narażające na wstrząsy np. areobic czy step reebok najlepsze by były ćwiczenia typowo na kręgosłup czyli wzmacniające mieśnie grzbietu, brzucha u pośladków, te mięśnie stanowią podporę dobra jest joga, pilates, pływanie na plecach, streching poszukaj filmików na youtube, są ćwiczenia np. na okrągłe plecy lub problemy z kręgosłupem lędźwiowym każdy rehabilitant też może po skierowaniu od ortopedy dać ci odpowiednie dla ciebie ćwiczenia ćwiczyć powinno się codziennie, minimum pół godziny

Gość gość
dziekuj***ardzo za porade,,,,,pozdrawaim

Gość gość
AUTORKA,,,,DZIS BYŁAM U LEKARZA,,POWIEKSZYL MI DAWKE TABL..OD TARCZYCY,,powiedziałam co mi teraz dolega,,ze z bólu nie wytrzymuje wszystko mnie boli,,,zmierzył cisnienie 145-80,,,,zrobil ekg i cos nie tak troche z serduchem,,zakaz ,palenie ,,uprawiac duzo sportu schudnąc,,hm,,a na koniec dodał ze jak bede dalej tak sie czula to pozostaje mi tylko odrazu jechac do szpitala,,,hm,,,dalej jedna wielka niewiadoma,,,