Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gogo90

okres po porodzie

Polecane posty

Gość gogo90

Witam,mam takie pytanie: jak wyglądała wasza miesiączka po porodzie, ile trwała? Ja dostałam okres ok. 9 tyg. po naturalnym porodzie, trwał 8 dni(wcześniej trwał 7), w ogóle nie bolał mnie brzuch, ale to co mnie martwi że moja córcia ma już 19 tyg., a ja od tam tego czasu nie mam kolejnego okresu... Czy to normalne?

Gość gość
może znowu jesteś w ciąży?

właśnie robiłam test i wyszedł negatywny, a biorę pigułki, ale takie co się bierze przy karmieniu piersią...

Gość gość
Myślę, że powinnaś iść do ginekolog i pogadać..ale po ciąży organizm się zmienia, także różnie może być

Spokojnie organizm musi się zregenerować :) A jak bierzesz pigułki to nie ma co panikować. Ja okres po cc dostałam po prawie 4 latach ( odwiedziłam mnóstwo lekarzy,zrobiłam mnóstwo badań itd).

Jutro się wybieram, zobaczymy co mi powie tylko się zmartwiłam, bo bratowa mi powiedziała, że jak ona dostała po porodzie okres to już miała co miesiąc, a u mnie dalej go nie ma już 3 miesiąc...

Ale czy każda kobieta jest taka sama ? Nie ;) Mamy inne porody,inny połóg inne miesiączki itd. Więc że ona tak miała,nie znaczy że Ty tak będziesz miała .Jednej się szybciej wszystko reguluje,drugiej nie. Jak się stresujesz - idź do lekarza.Ale lekarz powie to samo co ja ( zresztą poczytaj trochę na necie lub pierwszą z brzegu fachową książkę)

Gość gość
Spokojnie. Jak karmisz piersią to jest to normalne, i może byc nieregularne. Hormony jeszcze sie nie ustabilizowaly. Tak mi lekarz powiedział. Po porodzie dostałam pierwszą @po siedmiu miesiacach, następną za miesiac a kolejna za dwa miesiące. I tez mialam stracha, że znów w ciąży jestem.