Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powiekszona Tarczyca...

Polecane posty

Gość gość

Witam, dzisiaj bylam u lekarza, stwierdzil powiekszony gruczol tarczycy po prawej stronie. Jeszcze dzisiaj mialam badania krwi w kierunku tarczycy a usg do czterech tyg. max. Mieszkam w Anglii, ze stresu zamowilam wizyte w Polskiej przychodni na usg. Do tego mam uczucie bolu gardla i ucha po prawej stronie. Oczywiscie ja juz widze wszystko w czarnych barwach ze to rak tarczycy po poczytaniu neta:( Czy mial ktos z Was podobne objawy zwiazane z tarczyca?

Gość gość
ja mam tarczyce od dziecka,przez jakis okres bylo ok,wyniki ok,,,teraz z nad morza przeprowadziłam sie w góry w de,,tu badania i na nowo,jest,,,po 4 miesiacach powtarzalam,usg i wyszło ze mam bardzo powiekszona lewa strone,,ale moj domowy lekarz tylko tabletki zwiekszył z 50,na 75,,hm,,a ja od paru miesiecy,,nie wytrzymuje z bolu ,wszystkiego kosci,pleców,ucha itd,,,,i tez szukam ratunku,,nie wiem co mi dolega,,,takze mam czarne mysli,,,jutro własnie ide po odczytanie wyników,,moze teraz zuci tabletki na 100,,,nie wiem,,jutro powiem o tych wszystkich bólach bo sa nie do wytrzymania,,,pozdrawiam i zdrówka zycze,,

Gość gość
wszyscy mają tarczycę, to normalne, to jest taki gruczoł dokrewny można mieć za to chorą tarczycę :P tak samo nie można zrobić "badań w kierunku tarczycy"

Gość gość
Napisz jak Twoje wyniki jak juz bedziesz wiedziala, u mnie zaczelo rok temu, mialam okropna angine ropna, wezel z prawej strony byl bardzo duzy, po antybiotyku przeszlo ale potem czesto bolalo gardlo z prawej strony, pol roku temu bylam u lekarza bo wezel z prawej strony byl powiekszony, lekarz powiedzial ze nic nie widzi zlego tylko prawa strona szyi jest wieksza od lewej. Potem czulam sie dziwnie z tej prawej strony ale nie chcialam wyjsc na hipochondryczke az do ostatniego piatku. Bawilam sie z dziecmi i mlodszy chwycil mnie za szyje i zaczela mnie bolec...W niedziele ide prywatnie na usg, jestem przerazona, boje sie ze to rak :(

Gość gość
Czy mial ktos podobne problemy?

Gość gość
ja miałam robione USG tarczycy w http://www.gabinetusg.com.pl/ , bo lekarz stwierdził, że jest powiększona, ale na szczęście badanie wykazało, że nic poważnego się nie dzieje, nie można panikować!